Hyppää sisältöön

Mikko Korhosen caddie Karri Kakko kertoo fiilikset suuren kierroksen alla

Karri Kakko saa elää kartturin paikalta upean ja jännittävän päivän Korhosen caddiena. Karri tavoitettiin haastatteluun hotellin aamiaiselta, josta hän kävi analyyttisesti läpi viikon meininkejä ja tunnelmia uran tärkeimpiin lukeutuvan päivän alla.

Karri Kakko tavoitettiin Portugalista aamiaiselta. Kokonaiset 17 minuuttia Messengerin puhelua antoi hyvän ja rauhallisen kuvan Kakon ja Korhosen tunnelmista suuren päivän aamuna. Aamiaiset on vedetty poskeen, kentälle olisi tarkoitus suunnata reilun tunnin päästä – tosin kenttä sijaitsee noin minuutin kävelymatkan päässä hotellihuoneesta.

Korhonen on pelannut tulokset 64-67-64 ja johtaa Portugal Mastersia kolmen kierroksen jälkeen yhdessä Anders Hansenin kanssa. Padraig Harrington lähtee kolmanneksi kärkiryhmään lyönnin perässä. Miten tässä tilanteessa nukutaan lauantain ja sunnuntain välinen yö, miten lauantai-ilta vietetään ilman suurempia henkisiä romahduksia?

”Ei siinä mitään, ihan rauhassa ollaan otettu. Eilen ei jaksettu lähteä satamaan syömään, vaan vedettiin burgeria hotellilla. Itse kävin ottamassa pikku hiet pintaan, ja illalla vähän telkkaria siihen. Yöllä olin kuitenkin ollut vähän huono kaveri kun Korhonen ei saanut nukuttua kuorsaukseni takia. Ajattelin jo, että hän taas näkee jotain zombi-unia kun se alkoi yöllä hakkaamaan minua. Kävi ilmi, että se oli kuitenkin täysin ansaittua”, Karri heittää.

Viikon aikana kupletin juoni on ollut selkeä. Kenttä on ollut otettavissa ja paineet ovat olleet tavallaan korkealla. Se on samalla terävöittänyt Korhosen tekemistä.

”Ehkä sitä on ollut jotenkin skarpimpana tällä viikolla. Moni tietää ja moni ei, mutta Korhosta pidetään vähintään kiertueen vakiopelaajana. Meiltä on kyselty lähinnä, että olemmeko pelaamassa Turkin kisaa ja niin edelleen – pitänyt pari kertaa vastailla, että hoidetaas tämä ensi kauden kortti nyt ensin kuntoon. Tällä viikolla koneesta on saatu hyvin irti ja ollaan hyökätty rohkeasti kohti lippuja. Samalla mitat on osunut aika hyvin kohdalleen, ei olla juurikaan oltu mailojen välissä. Eilen viimeisellä väylällä oltiin, moni varmaan näki sen lyönnin telkkarista.”

Korhosen kommentteja lukeneet ovat varmasti huomanneet melko pelkistetyn tiedotuslinjan. Se on varmasti ollut tavallaan tiedostettua, tavallaan ei.

”Tottakai kun paineet ovat suuret ja käyttää kentällä paljon henkisiä voimavaroja niin heti rundin jälkeen ei lähde suuria runollisuuksia. Eikä Mikko nyt muutenkaan taida olla kovin pitkäsanainen kommenteissaan.”

TV-kamerat alkoivat seuraamaan Korhosta tarkasti eilen takaysillä. Karri antaa kuvaajille ruusuja työn laadusta.

”Marokossa kun olimme TV-ryhmissä, niin kuvaajat olivat paljon häiritsevämpiä. Eilen en edes huomannut kameramiehiä, he olivat todella taitavasti sijoittuneita, eikä siitä tullut mitään ongelmaa. Tänään varmasti on isompi härdelli päällä ja sen käsittely ei toivottavasti ole mikään ongelma.”

Kakko on voittanut Korhosen kanssa yhden kilpailun. Se oli European Tourin karsintafinaali, mutta todellinen voitto siinä kisassa oli jo mahtua 25 parhaan joukkoon. Silloin homma pysyi hallussa alusta loppuun. Ehkä tänään on käytössä sama teema.

”Ei kisaa voi mielestäni oikein lähteä voittamaan. Jos pystyy itselleen toteamaan pelanneensa hyvin, silloin on aika vahvoilla. Karsintafinaalissa yksi teema oli olla katsomatta kertaakaan tulostauluun ja se on ollut melko hyvä teema täälläkin. Tänään täytyy vain keskittyä omaan tekemiseen – tuli sillä sitten voitto tai ei.”

Karri itse ei ole vielä tuntenut juurikaan paineita, mutta tietää niiden toivottavasti olevan tänään osana kierrosta.

”Kyllä siinä varmasti alkaa jännittämään ja saa adrenaliinit korkealle. Yleensä se tulee siinä vaiheessa kun ollaan sitten taistelemassa voitosta, cutista tai muuten ratkaisevilla hetkillä. Se on yksi syy miksi tätä hommaa tehdään ja varmasti tänään on luvassa upea päivä!”

Karri Kakko painaa menemään GoGolfin lippis päässä, joka tulee varmasti tänäänkin saamaan huikeasti ruutuaikaa. Iso päivä alkaa kärkiryhmän osalta Suomen aikaa kello 14.25 ja Viasat Golfin ja Viaplayn lähetys kello 15.00.

#ForTheWin

Etsi luettavaa