Hyppää sisältöön

MIkko Korhosella huippukierros Madridissa –  Arnaus ja Cabrera Bello kärkeen Espanjan avoimissa

Mikko Korhonen  rävaytti tauluun luvut 66

Mikko Korhosen tulos 65,-6 oli  päivän paras, se nosti hänet kuudenneksi neljän lyönnin päähän kärjestä

Mikko Korhonen sai koneensa käyntiin Espanjan avoimien toisena päivänä. Hän  selvisi päivästään ilman bogeja, torstain tapaan teki eaglen par-viitosella ensimmäisellä yhdeksiköllään jateki neljä birkkua sortumatta bogeyihin. Kierrostulokseksi tuli 65, viisi lyöntiä parempi kuin torstaina.

”Oli kyllä tosi hyvä päivä. Pysyin väylillä ja löin paljon viheriöosumia.En lyönyt huonoja lyöntejä oikeastaan ollenkaan. Yhden vedin väyläbunkkerista reiällä 15 vähän ohuena osumana viheriön taakse metsään, mutta sieltä sitten birdie koteloon”, Korhonen kertasi päiväänsä.

Nousua tuloslistalla tuli peräti 36 sijaa.  Samaaan tulokseen 65 ylsivät myös Rafa Cabrera Bello sekä Samuel Del Val.

Espanjalaishuiput olivat odottuakin vahvempia kotimaansa mestaruuskisojen toisena päivänä.

Yhdessä pelanneet  Adri Arnaus, Rafa Cabrera Bello sekä Jon Rahm ruokkivat toisiinsa henkeä, joka tuotti kolmikolle kahtena päivänä yhteistuloksen 31 alle parin. Hyvin harvoin samasta kolmikosta löytyy kahden päivän yhteistuloksiin kärkipaikkaa jakavat pelaajat ( Arnaus, Cabrera Bello) sekä nelonen (Rahm), joka on vain kaksi lyöntiä jäljessä maanmiehistään.

Heidän välissään on niinikään espanjalainen, superyllättäjä Samuel Del Val. Näiden lisäksi suomalaisen edellä on Etelä-Afrikan Zander Lombard.

Adri Arnausin vuoro loistaa?

Vajaan parin viikon kuluttua 25 vuotta täyttävä Adri Arnaus on näyttänyt tulokaskaudellaaan potentiaaliaan moneen otteeseen. Kakkostiloja hän on napsinut jo Keniasta, Valderramasta Espanjan Aurinkorannikolta sekä Tsekistä. Raamikkaassa ja pitkälle lyövässä barcelonalaisessa on jytyä pitkälle, sen hän on näyttänyt yliopistoaikoinaan Teksasissa sekä Challenge Tourilla, jossa voitti yhden kisan saaden kortin pääkiertueelle.

Saman  Texas A&M yliopiston Andrea Pavan, sekä samaan aikaan Arnausin kanssa opiskellut Cameron Champ ovat molemmat voittaneet kausilla 2018-2019 kaksi kisaa, joten vuodesta 2019 on muodostumasa opinahjon paras  pääkiertueiden menestyksellä mitattuna.

Adri Arnaus on samaa vuosikertaa (1994) kuin häntä vajaan kuukauden nuorempi Jon Rahm

Adri Arnaus on samaa vuosikertaa (1994) kuin häntä vajaan kuukauden nuorempi Jon Rahm

GETTY IMAGES

Pelipariksi lauantainakin asettuva Rafa Cabrera Bello kantaa hartioillaan melkoista apinaa, joka on kasvanut voittamisen vaikeuden tuskasta. Kanarian Saarilta kotoisin oleva Cabrera Bello on ammattilaisuransa aikana voittanut pääkiertueilla 11 kauden aikana vain kolme kertaa ja ollut pitkälti yli 40 kertaa kärkikymmenikössä. 

Tasaisuudesta ja osaamisesta, sekä ”vaikeudesta viimeistellä kisoja” kielii sekin, että maailmanlistalla hän on kuitenkin käynyt sijaluvulla 16.

Cabrera Bellolla on Arnausiin verrattuna jopa kovemmat paineet voiton saavuttamiseksi kotimaansa mestaruuskisoissa. 

Kim Koivu karsiutui kahden lyönnin marginaalilla tuloksin 72-72,+2.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä myös launantaina ja sunnuntaina. Nikke Tyry vastaa selostuksesta.

Etsi luettavaa