Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen rutisti itsensä jatkoon British Mastersissa – kaksi birdietä loppuun

Mikko Korhosen nousu lauantaina 29:ksi kertoo olosuhteista

40-vuotispäivä tuotti MIkko Korhoselle 129:n kerran paikan European Tourin kisan kahdelle viimeiselle kierrokselle

Birdiet olivat perjantaina kello 13.20 Suomen aikaa kierrokselleen lähteneelle Mikko Korhoselle Close House Golf Clubilla piukassa 34 ensimmäisen reiän aikana. Niitä kertyi vain neljä, samoin bogeja.  

Cut-raja oli jo pitkään ollut tuloksessa -1, kun Korhosella (par)  oli kaksi reikää pelaamatta torstain kierrosta. Hän teki kuin tilauksesta 17:lla, kentän kolmanneksi helpoimmalla par-viitosella birdien. Kun viimeisellekin kirjattiin birkku, nousi Korhonen (71-69,-2 ) vartin aikana lähes 30 sijaa ja tukevasti  niiden pelaajien joukkoon, jotka pelaavat British Mastersissa perjantaina ja lauantaina.

”Maistuu kyllä näin synttäripäivänä tällainen lopetus ja viikonloppu kutsuu! Siistiä! Vähän vaisua oli tänään noin muuten, ehkä ikä alkoi painaa”, Korhonen analysoi.

”Lähestymiset olivat tänään vähän heikkoja ja kun sain birdiepaikkoja, niin putit menivät ohi. Selvää ruostetta vielä,  ja kyllä kroppakin vähän huutaa hoosiannaa, kun pitkästä aikaa tulee monta päivää putkeen kunnon peliä. Hyvä näin!” 

Sijaluku oli kierroksen ollessa vielä kesken 42:s. Eroa kisaa johtavaan Renato Paratoreen on yhdeksän lyöntiä, yhdeksänteen tilaan viisi.

Sami Välimäki(75-74,+7) ja Kalle Samooja (72+71,+1) karsiutuvat, sama kohtalo oli Tapio Pulkkasella (74+69,+1) hyvästä loppukiristä huolimatta.

Muihin suomalaisiin verrattuna Korhonen oli ylivoimaisesti paras bogien vältttämisessä (4), birkkuja hän teki vain kuusi Tapio Pulkkasen tavoin. Välimäki (8) ja Samooja (8) työstivät kahdeksan birkkua mieheen, mutta sortuivat suureen bogien ja tuplien määräänsä.

Jatkoonpääsy oli Korhoselle kolmas perättäinen, hän oli 2017 samalla Close Housen kentällä 20:s, 2018 sijaluku oli 40:s. Edellisvuoden kisan hän jätti väliin.

Tulosseuranta, British Masters

Etsi luettavaa