Hyppää sisältöön

MIkko Korhonen paras par-viitosilla – Louis Oosthuizen omilla luvuillaan Etelä-Afrikassa

Mikko Korhosella on avauspäivän jälkeen neljä lyöntiä kakkostilaan

Mikko Korhonen (70,-2) teki ainoana pelaajana kaikilla par-viitosilla birdiet Sun Cityssa. Kalle Samooja (72,par) on yhdeksän lyönnin päässä huipputuloksen tehneestä Louis Oosthuizenista.

Suomalaisten avauspäivä Nedbank Challengessa sujui nykyisiä listasijoituksia paremmin. Race to Dubai-listalla 50:na olevan Mikko Korhosen parahaat hetket osuivat par-viitosilla, jotka hän pelasi parhaiten yhdessä Tommy Fleetwoodin kanssa, neljä alle parin. Fleetwoodin kortissa oli kaksi birdietä ja eagle, Korhosella 63:sta pelaajasta ainoana neljä birdietä.

Täällä pääsee useimmat par-viitoset kahdella päälle, koska pallo lentää ohuessa ilmanalassa tavanomaista pidemmälle. Päivä oli hyvä kaikilta osin. Aamulla oli vähän hermostunut olo lähteä pelaamaan, melkein pari viikkoa on jo hengailtu reissussa pelaamatta kisakierroksia. Kierros pysyi hyvin kasassa ja sujui jopa vähän paremmin kuin mitä odotin”, Korhonen kertoi päivänsä tapahtumista.

Kalle Samooja: ”perjantaina vedetään kovaa”

Kalle Samooja oli vielä viisi reikää ennen loppua kaksi alle Korhosen tavoin,  bogeyt  viitosella ja seiskalla (Samoojan 16:s) palauttivat hänet tulokseen par.

”Oli vähän takkuinen lopetus. Kohteet ovat pieniä, joten hyviä napsuja pitää viljellä. Lähipeli 
piti hyvin tuloksen hallussa. Otetaan pikku reeni tähän ja isketään huomenna kovaa”, Samooja siirsi ajatukset toiseen kisapäivään.

Louis Oosthuizen tavoittelee tuplaa kotimaastaan

Tuloshaitari oli vaativalla kentällä todella leveä. Yhdeksän birdietä tehtaillut Louis Oosthuizen (-9) on kolmen lyönnin karkumatkalla. 63:sta pelaajasta yli puolet pelasi tulokseen 72 heikommin. Hännänhuipuksi jäi kovan luokan pelimies Lucas Bjerregaard tuloksella 81 (+9).

.Edellisvuonna Oosthuizen johti  Sun Cityssa vielä viimeisellä kierroksella, mutta peli takelteli sisääntulossa ja sijoitukseksi tuli kolmas.

Hän on hallitseva mestari Etelä-Afrikan mestaruuskisoissa, joten Afrikan Majorin valtaaminen samana vuonna olisi unelmien täyttymys ja harvinaista herkkua kaikki etelä-afrikkalaiset  mukaanlukien. Open Championshipin vuoden 2010 voittaja on ollut kaikissa muissa majoreissa kakkonen.

Uran kymmenes ET-voitto sinkauttaisi hänet Race to Dubai-listalla kakkoseksi.

Tulosseuranta

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä. 

Perjantain lähetys käynnistyy kello 10.00. Selostuksesta vastaa Antti Vaalas.

Etsi luettavaa