Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen pääsee esittämään taitojaan US PGA Championshipissa!

Mikko Korhosella on muiden Marokosta Kiinaan matkanneiden tavoin haaste levon ja ruokailujen sovittamisessa kierrosten väliin.

Suomalaismiehiä riivannut kirous majoreiden kiertämisestä heidät kaukaa tuli tänään päätökseen. Koko suomalaisen golfhistorian ainoa miespelaaja, joka on pelannut majoreissa, Mikko Ilonen saa lopulta rinnalleen toisen suomalaisen edustajan kun Mikko Korhonen sai postia US PGA:lta tiistaina.

Mikko Korhosen unelma major-turnaukseen osallistumisesta tuli lopultakin toteen! Korhonen on pelannut pitkän ja tasaisen uran, mutta rahkeet eivät ole vielä riittäneet European Tourin kilpailuja suurempiin tapahtumiin.

Kesäkuisen voiton myötä Itävallasta ja toisen sijan toteuduttua Saksasta maailmanlistan sijoitus parani kuitenkin riittävästi – Korhonen nousi maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon. Kukaan muu suomalainen miespelaaja ei ole Mikko Ilosen majoreiden jälkeen saanut paikkaa yhteen golfin neljästä majorista. 

”Ihan mielenkiintoista varmasti. Ei ole ennen tullut kilpailtuakaan Amerikassa. Floridassa olen harjoitellut jonkin verran, mutta muualla siinä maassa en ole pelannut”, Korhonen kertoi HS:n artikkelissa. 

PGA Championshipiin on perinteisesti mahtunut mukaan maailmanlistalta ”noin” sata parasta pelaajaa. Tarkkaa määrää on vaikea määrittää, sillä se riippuu muiden kategorioiden täyttymisestä. Korhonen oli oma-aloitteinen ja kyseli kilpailun järjestävältä taholta tilannetta jo aikaisemmin. 

”Tiesin, että jos olen Openin jälkeen top-100:ssa, kutsu on luvassa”, Korhonen jatkoi. 

Lopulta maailmanlista päivittyi myöhään maanantaina. Korhonen oli listan sijalla 98. Tiputusta The Openin aikaan tuli kaksi sijaa kun Korhonen ei pelannut viikolla. 

Korhonen on päässyt lomailemaan muutaman viikon. Hän jätti väliin Scottish Open -turnauksen, joka osoittautui nerokkaaksi ratkaisuksi. Korhonen nousi lomaviikolla maailmanlistalla muutamia sijoja, sillä viime vuonna hän ei päässyt kilpailussa jatkoon. Korhosella oli alla pitkä kisarupeama, eikä hän uskonut, että väsyneenä Scottish Open olisi tuonut tuloksia.

The Openin Korhonen joutui seuraamaan kotisohvalta, mutta hän pääsi varmasti jo aistimaan tunnelmaa, jota on luvassa uran ensimmäiseen majoriin. Nyt mies on palannut sorvin ääreen ja aloittanut ”major-valmistautumisen”. 

”Pitää ottaa taas mailaa enemmän käteen, että kehtaa lähteä sinne hutkimaan. Eilen oltiin Pickalassa ja tänään Kytäjällä. Huomenna on taas tarkoitus mennä Pickalaan”, Hesarin artikkelissa jatketaan. 

Kisan isäntänä toimii tänä vuonna Bellerive Country Club. Missourissa pelattavassa kilpailussa ovat luonnollisesti mukana kaikki maailman parhaat pelaajat. Korhosen pelin on uumoiltu sopivan major-kentille, joissa suoraan lyöminen ja virheiden välttäminen on normaaliakin tärkeämpää. 

9.-12.8 pelattava kilpailu televisioidaan suomenkielisellä selostuksella Viasat Golfilla ja Viaplaylla.  GoGolf ei tavoittanut Mikko Korhosta kommentoimaan asiaa tiistai-iltana. 

Etsi luettavaa