Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen kuudes – Sam Horsfieldille voitto Hero Openissa

Viisivuotiaasta USA:ssa asuneelle Sam Horsfieldille US Openiin pääseminen on yksi uran kohokohdista

MIkko Korhonen tuhri mahdolllisuuksiaan par-viitosilla saavuttaen kuitenkin uransa parhaan sijoituksen Iso-Britanniassa.

Mikko Korhosen kenttäpeli sujui mainiosti Forest of Ardenin kentällä neljän ensimmäisen reiän ajan. Kolmella ensimmäisellä lähestymiset jäivät hyvistä paikoista 6-10 metrin päähän. Päivän ensimmäisen birdiensä hän teki neljännellä, kunnes alkoivat vaikeudet.

Korhonen missasi viidennellä lähestymisensä väärälle puolelle, mutta scramblasi vaikeasta paikasta parin. Kuudennella epäonnistui draivi, siirtolyönnin jälkeen Korhonen naulasi 60+ metrin matkalta wedgellä pariin metriin ja vältti toistamiseen bogeyn.

Forest of Ardenin par-viitoset Korhonen oli selvittänyt kolmena ensimmäisenä päivänä yhteensä kymmenen alle. Sunnuntaina päivän saldo oli yksi yli. Hän teki kirvelevät bogeyt seiskalla ja 12:nnella. Toiseksi viimeiselle reiälle tuli kuitenkin birdie.

Mikko Korhonen ei saanut sunnuntaina  parasta osaamistaan esiin

Mikko Korhonen ei saanut sunnuntaina parasta osaamistaan esiin

GETTY IMAGES

Seitsemännellä reiällä toinen ja kolmas lyönti olivat heikkoja. Pelikaveri Oliver Farrin avaus oli Korhosen pallon vieressä. Hän teki eaglen, Korhonen siis kuutosen. 

Seuraavakin takaisku tuli par-viitosella.

12:nnella Korhosen puulyönti leijaili lennossa yli viheriön pitkään heinään. Pallon tunnistamisen jälkeen  huonosta makuusta pallo lähti kuin ammus ilman spinniä viheriön edessä olleeeseen vesiesteeseen. Pallon hän joutui droppaamaan veden taakse lähes sataan metriin. Sieltä Korhonen taiteili pallonsa kahdella lyönnillä reikään selviten bogilla.

Taistelu voitosta oli tämän jälkeen Korhosen osalta taputeltu. Lopputulokseksi tuli 72, (par) joka oli yhdeksän parhaan joukkoon yltäneistä korkein tulos yhdessä Rasmus Højgaardin kanssa.

Sam Horsfield (-18) johti enimmän osan kierroksesta, mutta hän joutui  Thomas Detryn (-17) kanssa tiukoille. Belgialainen missasi 18:lla lyhen par-putin ja seurasi terassilla turhautuneena Horsfieldin kipuamista voittoon.

Horfieldille voitto oli ensimmäinen ET:lla.  Se tuo hänelle 99,9 prosentin varmuudella paikan US Openiin kuuden osakilpailun UK Swingin minirankingin kautta.

Samoojalla ja Pulkkasella värikkäät kierrokset

Kaksi ensimmäistä kierrosta hienosti pelannut Kalle Samooja (68-69-72-72,-7) oli lopulta 34:s Sunnuntain kierros oli huippuvärikäs. Pareja oli vain kahdeksan. Ilonaiheita tuottivat eagle ja neljä birkkua, bogeja oli myös neljä, eagle kuittaantui tuplabogilla. 

”Kisa jätti kokonaisuudessaan toivomisen varaa. Toisaalta yleensä vähän kestää päästä kisamoodiin, joten otetaan ne kuuluisat posit mukaan tästä viikosta ja mennään eteenpäin”, Samooja analysoi tiedotteessaan nostaen esiin torstain ja perjantain pelit.

Tapio Pulkkanen myös seuraavan viikon ajaksi Kalle Samoojan tavoin  Englantiin viettämään "kuplaelämää."

Tapio Pulkkanen myös seuraavan viikon ajaksi Kalle Samoojan tavoin Englantiin viettämään ”kuplaelämää.”

GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen pisti vielä paremmaksi. Kahdeksan paria, ja täydellistä par-viitosten hallintaa. Näillä Pulkkanen teki nimittäin kaksi eaglea ja kaksi birkkua (-6).  Birkkuja oli yhteensä vain kolme, bogeja viisi, sunnuntain kierrostulos 70 ja sijoitus 63:s.

Hattu-Tapion hurlum-hei scooraus 23 viimeisen reiän osalta on lähes ennätyksellinen. Vain yhdeksän paria, kuusi tulosta alle parin ja kahdeksan parin ylittävää reikätulosta. 

Seuraavan viikon ET-kisassa, English Openissa suomalaisista ovat mukana Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen.

Tuloslista, Hero Open

Etsi luettavaa