Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen hyökkäysasemissa – nouseeko Tanskan junioritähti voittoon British Mastersissa?

Nick Mumford ja Mikko Korhonen tavoittelevat uran parasta sijoitusta British Mastersissa jossa Korhonen oli 2017 20:s

Mikko Korhosella (-3, 48:s) on vain voitettavaa lauantain päätöskierroksella. 19-vuotias Rasmus Højgaard tavoittelee uransa toista ykköstilaa European Tourilla.

Mikko Korhonen (71-69-70,-3) on 13 lyöntiä British Mastersia johtavaa Renato Paratorea (-16) jäljessä. 

Justin Harding kirittää 24-vuotiasta italialaista.

Paratore on ikäisekseen erittäin rutinoitunut Tourin kiertäjä. Kisoja on pelattuna jo 158, hän saavutti 20-vuotiaana ykköstilan Nordea Mastersissa Barsebäckissa.

Etelä-Afrikan  Harding (-15) on suosikki. Aasiassa, Afrikassa sekä Lähi-Idässä kahden edellisen vuoden aikana viidesti voittanut Harding käväisi maailmanlistalla jo sijalla 42:s. Euroopan maaperällä kokemukset ja menestykset ovat ennen viikonloppua vähäisiä.

Rasmus Højgaard (199:s) on ainakin toistaiseksi edellä kaksoisveljeään Nikolaita (455:s) maailmanlistalla

Rasmus Højgaard (199:s) on ainakin toistaiseksi edellä kaksoisveljeään Nikolaita (455:s) maailmanlistalla

GETTY IMAGES

Kolmantena oleva Rasmus Højgaard (-14) saavutti joulukuussa  EuropeanTourin kaikkien aikojen kolmanneksi nuorimpana pelaajana voiton Mauritiuksella.

”Minulla on luultavasti perhosia vatsassani lauantain kierroksen käynnistyessä”, nuorukainen myönsi perjantain kierroksen jälkeen.

Voittotaisto ei välttämättä ole kärkikolmikon välinen. Kuuden lyönnin sisällä on kymmenen pelaajaa, näiden joukoss perjantaina tuloksen 61,-10 tauluun jysäyttänyt Sam Horsfield.

Mikko Korhosen mahdollisuudet nousta kymmenen joukkoon ovat varsin pienet. Itseään ja suomalaisia hän ilahduttaisi pienelläkin nousulla. 

Sijalukuun 24:s on neljä lyöntiä, kärkikymmenikköön seitsemän.

Huomionarvoista on, että kausikohtaisesti Mikko Korhosen keskimääräinen sijoitus European Tourin kisoissa on ollut kauden keskiarvona ”kellontarkasti” välillä 44-56 kahta ensimmäistä täyttä vuotta lukuunottamatta (2011 62:s, 2013 36:s) 

Launtain kierrokselleen Korhonen lähtee klo 10.45 Matthew Southgate parinaan. Kärkipari Paratore-Harding pääsee matkaan vajaan tunnin Korhosen pelin päättymisen jälkeen klo 15.30.

Viasat näyttää V Sport Golf HD-kanavalla kisan viimeisen päivän suorana 15.00-19.30

Viaplay venyttää lähetystään 15.00-19.45 ohjelmatietojen mukaan vartin pidemmäksi.

Tuloslista, British Masters

Etsi luettavaa