Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen hakee uusista välineistä vauhtia Espanjan avoimiin: ”paras tuntuma on vielä kateissa”

Mikko Korhonen koettaa kääntää menestyksenssä suuntaa torstaina Espanjassa käynnistyvässä kilpailussa

Korhonen aprikoi Madridissa pelattavan kisan alla sitä, mahtuuko uusien rautojen lisäksi bägiin myös puu-viitonen rautakakkosen tilalle.

Mikko Korhonen palaa väliviikon jälkeen European Tourille, jossa hän pelaa perättäisillä viikoilla Espanjan sekä Italian avoimet mestaruuskisat. Torstaina käynnistyvän Spanish Openin kisakenttä Club de Campo Villa de Madrid on Korhoselle uusi, mutta silmää miellyttävä.

”Ihan hyvältä vaikuttaa kenttä, tarkkuutta vaativia väyliä. Hyvällä fiilikselllä taas kisaan, vaikka vähän on vielä paras tuntuma kateissa. Etsitään salilta tekemiseen sopivaa terävyyttä hitunen lisää, Korhonen pohti lähtökohtiaan tiistaina.

Mikko Korhonen lukeutuu pelaajiin, jotka eivät kovin usein tee muutoksia työkaluihinsa.  Nyt pieniä muutoksia bägion sisältöön saattaa kuitenkin tulla.

”Uudet raudat on jo bägissä, Titleistin CB:t, joilla olen pelannut koko ammattilaisurani ajan. Tänään testasin vähän puu-viitosta, sillä hybridit eivät oikein tunnu sopivan minulle. Voi olla, että puu-viitonen on jatkossa bägissä, jos rauta-kakkosta ei kyseisellä kentällä tarvita, Korhonen suunnitteli.

Edellisvuonna Korhonen karsiutui toisella kentällä Madridissa pelatusta Spanish Openisa kahden kierroksen jälkeen. Menestystäkin hän on Espanjasta hankkinut, plakkarissa on ET:n karsintafinaalin voitto sekä kolmas sija Valderramassa pidetystä Sergio Garcian isännöimästä ET:n kisasta 2018.

Korhonen on Race to Dubai -pistelistan 49:s ja maailmanlistalla 114:s. Kiinan kilpailun voiton jälkeen menestys on jäänyt vähiin. Yhdeksässä viimeisessä kisassa paras sijoitus on 35:s, vaikka Korhonen on useaan otteeseen pelannut kisoissa kolme kierrosta neljästä varsin hyvin.

Torstaina hän lähtee kierrokselleen kello 10.40, Kim Koivu on iltapäiväryhmissä (14.50). Miguel Angel Jimenez  voitti Spanish Openin 50-vuoden iässä kaudella 2014. Kymmenen hole-in-onea kiertueella tehnyt konkari on Madridissakin yksi suurimmista yleisön suosikeista.

Isäntämaan Jon Rahm, Sergio Garcia ja Rafa Cabrera-Bello ovat suursuosikkeja kisassa, jossa palkintopotti on 1,5 miljoonaa euroa. 

Kilpailun tulossseurannan löydät täältä.

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin. Selostuksesta vastaa Nikke Tyry.

 

Etsi luettavaa