Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen: ”Majorit pitäisi päästä selostamaan paikan päältä”

Mikko Ilonen oli selostuskopissa US Openissa

Mikko Ilonen oli eilen mukana Viasat Golfin lähetyksessä seuraamassa PGA Championshipin avauskierrosta. Ilonen kertoi läpi lähetyksen kokemuksiaan majoreista ja ammattilaisuralta. Isosti ajatteleva Ilonen näkee, että majorit voisi jatkossa raportoida suoraan kisa-alueelta.

Mikko Ilonen seurasi innolla PGA Championshipin avauskierrosta. Osa innosta varmasti selittyi hienolla arvauksella, jonka viisinkertainen ET-voittaja oli heittänyt ennen kisaa. 

”Sanoin yhden nimen, se oli Brooks Koepka ja hän toimittikin aika upean kierroksen”, Ilonen kertoi. 

Selostukset ja golfkulttuuri pitäisi Ilosen mukaan saada suomalaisille entistä paremmalla tuotteella. Pasilan studiosta selostaminen on toki toimivaa, mutta parempaan pitäisi pyrkiä. 

”Kyllä nämä kilpailut pitäisi päästä selostamaan paikan päältä. Siellä on paljon tarinoita ja pääsisi näkemään myös pelaajien vireystiloja ja kävelemään kenttää ympäri. Se toisi katsojalla paljon lisää arvoa ja voisi nostaa kotimaista golfkulttuuria uusiin sfääreihin”, isosti ajatteleva Ilonen täräyttää. 

Ilonen näkee, että hänen oma roolinsa voisi olla kentällä. 

”Kyllä mä olisin se kaveri, joka kuiskii siellä pusikoissa pallojen makuita ja lyöntivalintoja”, Ilonen heittää. 

Suomalaisten paikat seuraaviin majoreihin ovat vielä toistaiseksi varmistamatta. Ilonen toivoo, että Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu pääsisi kokemaan isoa tunnelmaa jo tänä vuonna. 

”US Openin karsinta on hyvä paikka iskeä. Siellä ei tarvita taikatemppuja, jotta pääsee läpi. Usein riittää, että 36 reiän karsinnassa on hyvä vireystila ja jaksaa painaa hyvällä energialla täydet kaksi kierrosta. Sieltä voisi olla paikkoja tarjolla suomalaisille”, Ilonen jatkaa. 

US Open käydään tänä vuonna Pebble Beachissa 13.-16.6 ja The Open Championship Royal Portrushissa Pohjois-Irlannissa 18.-21.7. 

Tälle vuodelle selostuksia tuskin ollaan vielä saamassa paikan päälle, mutta Ilosen pelinavaus vie varmasti toteutumisen kannalta mahdollisuuden rutkasti eteenpäin tuleville vuosille. 

”Ruotsissa ollaan oltu paikan päällä jo vuosia, miksei meilläkin”, Mikko heittää. 

Etsi luettavaa