Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen HS:ssa: ”Kyse on siitä, kuka kestää paskat jaksot kaikkein parhaiten”

Mikko Ilonen ei kaipaa takaisin kilpagolfin pariin

Mikko Ilonen filosofisoi Helsingin Sanomien laajassa haastattelussa elämäänsä ja uraansa. Golf on huipputasolla pienten yksityiskohtien peli ja Ilonen näkee sen olleen erityisesti tutkimusmatka syvimmälle itseensä.

Suomen PGA:n kunniajäseneksi torstaina aateloitu Mikko Ilonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tuoreimpia kuulumisia elämästään. Ilonen ei kaipaa sanojensa mukaan pätkääkään kilpagolfin pariin ja kertoo muun muassa miten lähelle omaa parastaan hän kerkesi uransa aikana. 

”Pääsin lähelle omaa parastani. Mutta aivan maailman­kärkeen multa puuttui himpun verran sisäistä draivia. Olin ehkä jollain lailla liian tyytyväinen omaan elämääni.”

”Golfissa häntä kiehtoi ennen kaikkea kilpaileminen itseään vastaan. Ilonen sanoo, ettei hänelle pelissä ollut koskaan kyse yksittäisestä onnistuneesta kilpailusta, kierroksesta tai lyönnistä. Ensisijaista oli itsensä kehittäminen pitkällä aikavälillä.”, artikkelissa kirjoitetaan. 

Mikko luonnehtii, että tärkeimpiin ominaisuuksiin lajissa kuuluu iskujen vastaanottaminen. 

”Golfissa onnistumiset ovat ­aina harvemmassa kuin epä­onnistumiset. Kyse on siitä, kuka kestää paskat jaksot kaikkein parhaiten. Niiden läpi kulkeminen ja hyväksyminen on merkittävää”, Mikko lausuu. 

Kilpagolfin parissa Mikko Ilosta tullaan tuskin enää koskaan näkemään. Kovin suoraan Mikko ainakin lataa fiiliksensä kaipuusta kilpagolfia kohtaan. 

”Kaikki kysyvät koko ajan, että kai sinä kaipaat takaisin golfin pariin. Olen vastannut, että en kyllä yhtään. Olen kokenut sen jo kerran ja tiedän, minkälaista se on.”

Mikko Ilonen täyttää keskiviikkona 40-vuotta.

Helsingin Sanomien juttu on vapaasti luettavissa linkistä

Etsi luettavaa