Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen avasi hyvin Wentworthissa: ”Kenttä antoi mahdollisuuden”

Mikko Ilonen pelasi stedyn avauksen Englannissa

Mikko Ilonen aloitti BMW PGA Championshipin maltillisen hyvällä kierroksella. Lahtelainen kiersi kentän yhden alle parin, jolla on kuusi lyöntiä kärkeä perässä.

Mikko Ilonen pääsi kentälle vasta kello 17.00 Suomen aikaa torstaina Wentworthissa. Lahtelaisen alkulämmittelyt eivät tuoneet alkuun muuta kuin epäonnistumisia, mutta dieselmoottori lämpeni alun kankeuden jälkeen. 

Kahdella bogilla kilpailun käynnistänyt Ilonen sai korvattua bogit väylien 4, 6 ja 7 birdieillä. Sen jälkeen 38-vuotiaan kortti oli täysin harmaa. Kierros päättyi peräti 11 peräkkäiseen pariin. Ilonen luonnehti kierrostaan vähäsanaisesti Facebookissa. 

Tulos -1 oikeuttaa sijaan 42 avauskierroksen jälkeen. Cut-raja on avauskierroksen jälkeen par-tuloksessa, joka on normaalia parempi Wentworthissa. Kenttä oli avauskierroksella hyvin otettavissa, sillä kierrosta edeltävät ja sen aikana tulleet sateet pehmensivät kenttää. 

Avauskierroksen jälkeen kärjessä on Tanskan Lucas Bjerregaard tuloksella 65 (-7). Kovista nimimiehistä Rory McIlroy on kahden lyönnin päässä tuloksella -5. Puolustava mestari Alex Noren avasi myös hyvin tuloksella 69 (-3). 

Suomalaisten supertähti avauskierroksella oli Mikko Korhonen, joka pelasi tuloksen 68 (-4) jakaen sijaa yhdeksän. Tapio Pulkkanen lopetti kahteen tuplabogiin ja pelasi tuloksen 77 (+5). 

Ilonen aloittaa toisen kierroksen perjantaina Suomen aikaa kello 12.30. Tapio Pulkkanen (17.00) ja Mikko Korhonen (17.40) ovat todellisessa iltavuorossa. 

Etsi luettavaa