Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen ”aateloitiin” PGA Gaalassa

MIkko Ilosen ystävät saapuivat sankoin joukoin seuraamaan kaverinsa aatelointia.

Suomen kaikkien aikojen menestyneimmälle kilpagolfarille Mikko Iloselle on tällä päivämäärällä myönnetty ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n kunniajäsenyys. Asiasta päätti PGA:n syyskokous torstaisessa kokouksessaan.

Suomen PGA:n kunniajäsenyys on aiemmin myönnetty PGA:n perustajajäsenille Sigurd Nyströmille ja Juhani Hämäläiselle, Suomen Challenge Tour -kilpailuiden promoottoreina toimineille Pauli Pesoselle ja Göran Stubbille, sekä Imatralla syntyneelle mutta Ruotsia edustaneelle Jarmo Sandelinille, joka pelasi Euroopan joukkueessa vuoden 1999 Ryder Cupissa. PGA:n kunniapuheenjohtajuus on myönnetty Asko Arkkolalle.

Ensi viikolla 40 vuotta täyttävä Ilonen lopetti menestyksekkään kilpagolfuransa aiemmin tänä vuonna. Uransa aikana Ilonen voitti viisi Euroopan-kiertueen osakilpailua.

Ensimmäinen voitoista tuli vuonna 2007 Indonesiasta, ja uran viimeistä voittoaan Ilonen pääsi juhlimaan vuonna 2014, kun hän voitti kovatasoisen Volvo World Match Play Championshipin. Ilonen voitti kaksi kertaa European Tourin Ruotsin osakilpailun ja kerran Irish Openin.

Vuosien ajan suomalaisen kilpagolfin suurimpana tähtenä loistanut Ilonen oli parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 37. Ilonen pelasi uransa aikana yhteensä 14 major-kilpailua, joista paras saavutus oli vuoden 2014 PGA Championshipin seitsemäs sija. Hän edusti Suomea myös Rion olympialaisissa.

Lahdesta kotoisin oleva Ilonen on ollut Suomen PGA:n jäsen vuodesta 2001 lähtien.

Kunniajäseneksi pääsy oli Iloselle yllätys, mutta juhlapaikalle saapuessa hän alkoi aavistaa jotain, kun näki ison joukon kavereitaan ja Ruotsissa asuvan Sami-veljensä osallistuvan gaalaan.

Ilosen ”aatelilointi” tapahtui aivan illan alussa, jolloin videolle heijastettiin video, jossa kerrattiin videoklipein Ilosen uran huippuhetkiä. Videolla terveiset hänelle lähettivät huippupelaajat kuten Tommy Fleetwood, Rory McIlroy, Sergio Garcia, Alex Noren ja Henrik Stenson.

Myös kaverit pääsivät ääneen ja näyttämään lahtelaisia terveisiä eli Litti-peukkuja. Lisäksi lapset Eino ja Elma lauloivat isälleen onnittelulaulun.

”Piti vähän pidätellä”, Mikko myönsi hetkeä myöhemmin.

Video päättyi vanhempien osuuteen, jossa isä Markku Ilonen kiitti Mikkoa kaikesta ja äiti Raija esitti monien huulilla olevan kysymyksen: Mikko, mitä sinusta tulee isona?

Tähän kysymykseen tarttui myös gaalan juontanut Matti Eve, mutta Mikko ei kysymykseen suoraa vastausta antanut, mutta kertoi, että lisää tietoa on luvassa muutaman viikon kuluttua.

Tässä Mikko Ilosen live-haastattelu, joka tehtiin torstaina PGA Gaalassa.

Lisää aiheesta: 

Etsi luettavaa