Hyppää sisältöön

Mikael Salminen Audi PGA Finland Championshipin kuningas

Suur-Helsingin Golfia edustava Mikael Salminen voitti ammattilaisgolfjärjestö PGA:n mestaruuskilpailun, Audi PGA Finland Championshipin lauantaina Talissa. Salmisen voittotulos oli kuusi alle parin. Ossi Mikkola, Patrick Roos, Linus Väisänen ja Tuomas Tuovinen jäivät neljän lyönnin päähän Salmisesta.

Suomen PGA:n mestaruuskilpailuiden päätöskierros oli tapahtumia ja käänteitä täynnä. Lopulta voittajaksi nousi vahvan loppukirin esittänyt Mikael Salminen (-6). Kilpailun viimeisiltä rei’iltä ei tapahtumia puuttunut.

”Peli oli jo kääntymässä Patelle (Patrick Roosille), kun tein 15:nnellä tuplabogeyn, mutta sain tehtyä kahdelle viimeiselle reiälle tärkeät birdiet viiden metrin puteilla. Upotin myös 16:nnella ja 17:nnellä hyvät par-putit”, Salminen kertoi loppureikien tapahtumista.

”Se ei ole koskaan kiva, että peli ratkeaa toisen epäonnistumiseen, mutta sain siinä myös itse tärkeät putit uppoamaan”, Salminen sanoi. Roosin kilpailu päättyi bogeyyn väylällä 17 ja päätösväylälle hän teki tuplabogeyn.

PGA:n mestaruuskilpailuiden kiertopalkinto on ammattilaispelaajien keskuudessa arvostettu pysti. Sen Salminenkin tiedostaa.

”On hienoa saada nimi PGA:n pokaalin kylkeen. Se on siinä ikuisesti. Arvostus tätä mestaruutta kohtaan on todella suuri. Olin suomalaisten ammattilaispelaajien ykkönen tänä vuonna”, Salminen iloitsi upeasta saavutuksestaan.

Salminen oli ainoa kilpailija, joka onnistui pelaamaan kaikki kierrokset alle Talin kentän parin. 

Kärkipaikalta päätöspäivään lähtenyt Tuomas Tuovinen (-2) ei saanut peliään kulkemaan toivotulla tavalla, vaan hän pelasi kuuden bogeyn sävyttämän kierroksen lopulta 75 lyönnillä.

Opettavien ammattilaisten paras oli Peuramaa Golfin Harri Murtonen (+2). Murtosen kilpailu päättyi komeaan 68 lyönnin kierrokseen. Kaksi ensimmäistä kierrosta sujuivat 73 ja 74 lyönnillä.

Linkki tuloksiin: http://finnishtour.fi/kilpailu…

Etsi luettavaa