Hyppää sisältöön

Mikael Mustoselle hieno tunnustus – valittiin kuukauden valmentajaksi

Mikael Mustonen (vas.) toimi Suomen voittoisan EM-joukkueen valmentajana.

Suomen valmentajat ry valitsee joka kuukausi kuukauden valmentajan. Heinäkuussa tittelin nappasi golfvalmentaja Mikael Mustonen.

Miesten amatöörimaajoukkueen historialliseen Euroopan mestaruuteen luotsannut Mikael Mustonen on valittu heinäkuun valmentajaksi. 

Valinnasta kertovassa tiedotteessa korostettiin, että saavutuksen harvinaisuutta myös Pohjoismaiden tasolla. Kisaa ovat hallinneet perinteiset golfmaat eli Englanti, Irlanti ja Skotlani. Esimerkiksi kovana golfmaana tunnettu Ruotsi ei ole voittanut joukkueiden Euroopan mestaruutta yli 50 vuoteen.

Mustosella itsellään on kilpapelaajan tausta. Hän kuului amatöörimaajoukkueisiin kymmenen vuoden ajan pääosin 90-luvulla, jonka jälkeen hän kokeili parin vuoden ajan ammattilaisuutta. Nopeasti hän kuitenkin totesi, että valmentaminen on enemmän hänen juttunsa ja kouluttautui ammattivalmentajaksi. Aiemmin hän oli suorittanut Yhdysvalloissa kaupallisen tutkinnon.

Valmentajana hän on tehnyt loistavaa työtä, sillä Mustosen pelaajat ovat saavuttaneet henkilökohtaisissa että joukkuekisoissa yhteensä kuusi arvokisamitalia, joista yksi on tullut MM-tasolla.

”Lähtökohtaisesti pelaaja saa olla oma itsensä. Pelaaja on osoittanut lajitaitonsa, kun hänet on valittu edustusjoukkueeseen, joten hän tietää vastuunsa. Vastuu tuo vastuuta. Pelaaja tekee tuloksen ja valmentajana tehtäväni on tuoda taidot esiin ja mahdollistaa tulos. EM-kultaa voittanut joukkue on mahtava yhteen hitsautunut ryhmä, jossa jokainen tekee oman osuutensa tuloksen eteen hienosti. Olen todella ylpeä koko joukkueesta”, Mustonen sanoi tiedotteessa.

Hän myös korosti haastattelussa työparinsa, fysiikkavalmentaja Matti Lindholmin merkitystä kisamenestyksessä.

Mustosen mukaan myös kilpagolfin tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä Suomessa on kasvamassa paljon hyviä nuoria pelaajia.

 

 

Etsi luettavaa