Hyppää sisältöön

Mikä on Tiger Woodsin vire? – Rory McIlroy ja Brooks Koepka kirittäjinä Memorialissa

Tiger Woods villitsi japanilaisyleisöä marraskuussa. Olympialaisissa pelaaminen Tokiossa on yksi Woodsin suurista unelmista

Sähköä on ilmassa Jack Nicklauksen kutsukilpailussa, kun supertähdet Tiger Woodsin johdolla kisaavat Muirfield Village Golf Clubillla.

Viikonlopun kattaus PGA Tourilla on ensimmäistä kertaa talvikuukausien jälkeen todella tasokas torstaina käynnistyvässä The Memorialissa.

Kahden ensimmäisen päivän osalta starttiajat on julkaisu TV-ryhmien osalta.

Sarvet kolisevat kuvaannollisesti yhteen, kun seuraavat kolmikot lähtevät liikkeelle

Tiger Woods-Rory McIlroy-Brooks Koepka

Bryson DeChambeau-Collin Morikawa-Patrck Cantlay

Phil Mickelson-Justin Rose-Shane Lowry

Justin Thomas-Xander Schauffele- Dustin Johnson

Tiger Woods pelasi edellisen kerran helmikuussa Los Angelesissa isännöimässään The Genesis Openissa. Heikon puttipelin myötä Woods valahti sijaluvulle 68.  Loppusyksystä 2019 hän voitti näytöstyyliin Japanin ensimmäisen PGA Tourin kisan, huhtikuussa samana vuonna Tiger kuittasi Mastersin ykköstilan ja 15:n majorinsa. 

Kauden 2019 kolme viimeistä majoria olivat Tigerin standardeilla mahalaskuja, kaksi karsiutumista ja 21:s sija eivät ole sitä, mitä media ja suuri yleisö häneltä odottaa.  

Muirfield Village Golf Clubilla lähestyiset ratkaisevat 

Memorialin Woods on voittanut viidesti (1999-2001, 2009,2012). Neljä viimeistä osallistumiskertaa Nicklauksen kisassa ovat tuottaneet ”vain” yhden sijoituksen kärkikymmenikköön. 

Nämä faktat yhdistettynä Tigerin pitkään kilpailutaukoon jättävät hänen viikonlopun esityksensä ylle melkoisesti kysymysmerkkejä. Tiger ei lähtökohtaisesti lukeudu suurimpiin suosikkeihin, vaikka onkin kisan seuratuin pelaaja.

Bryson DeChambeau voitti Memorial Tournamementin 2018. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka aggressiivisesti draivaten DeChambeau lähtee kenttää haastamaan

Bryson DeChambeau voitti Memorial Tournamementin 2018. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka aggressiivisesti draivaten DeChambeau lähtee kenttää haastamaan

GETTY IMAGES

Muirfied Villagella ovat menestyneet enimmäkseen pelaajat, joilla työkalupakki on avausten tarkkuuden ja etenkin lähestymisten osalta muita terävämmässä kunnossa. 

Voittajien listalta löytyvät  muun muassa Jason Dufner, Steve Stricker, K.J.Choi, David Lingmerth, William McGirth, jotka draivien keskimitoissa ovat listan toisella puoliskolla.

Woodsin kirittäjistä McIlroy on ollut monasti kärkipäässä, voitto puuttuu, kuten myös bighitter sarjaan kuuluvalta Koepkalta.

Tigeria pidetään parhaimmillaan maailman tarkimpana rautapelaajana,  mutta löytääkö hän paluun jälkeen väylät ja lähestymisisissä viheriöiden oikeat puolet riittävän tarkasti.

Kauden ensimmäinen major, PGA Championship pelataan elokuun 6.-9. päivinä, joten viikonlopun kisa on suurella todennäköisyydellä hänellä ensimmäinen kahdesta ”lämmittelykisasta” PGA Championshipiin.

Etsi luettavaa