Hyppää sisältöön

Mikä oli sykähdyttävin suomalainen golfhetki kaudella 2018?

Suomen miehet juhlivat EM-kultaa Berliinissä vuonna 2018.

Kesäkuussa moni suomalainen golfari pääsi tuulettamaan kun amatöörimaajoukkueemme voitti joukkueiden euroopanmestaruuden. Myös Mikko Korhonen sai kotimaista golfhysteriaa aikaiseksi voitettuaan European Tourin osakilpailun Itävallassa. Kim Koivu teki kotimaista golfhistoriaa voittamalla kolme kilpailua Challenge Tourilla ja hyppäämällä kerralla European Tourille. Mikä saavutuksista nousee oman listasi kärkeen?

Eri golfsaavutusten arviointi on yleensä erittäin vaikeaa. Kisojen voittaminen on aina kunnioitettavaa. Miten suomalainen golfkansa arvioi kesän 2018 parhaat suomalaiset golfsaavutukset? Laitoimme listaan kolme kovinta suoritusta. 

1. Amatöörien joukkueiden euroopanmestaruus (artikkelikuva)

Kesäkuussa suomalaiset golffanit saivat reilusti ilonaiheita. Amatöörimiesten joukkue yllätti lähes kaikki voittamalla joukkueiden euroopanmestaruuden. Finaalissa kaatui ennakkosuosikeihin lukeutuva Englanti. Vielä edellisenä vuonna Suomi oli pelannut samojen kisojen B-divisioonassa. 

Joukkueeseen kuuluivat Sami Välimäki, Matias Honkala. Aleksi Myllymäki, Veeti Mähönen, Santeri Lehesmaa ja Jonatan Jolkkonen. Kuusikon suoritus oli uskomattoman ennakkoluuloton ja se muodosti uutta suomalaista golfhistoriaa! 

Sen merkitys kotimaiselle golfille oli varmasti todella positiivinen. Nuoret pelaajat pystyvät varmasti entistä paremmin ottamaan härkää sarvista menestyksen hetkillä ja uskovat omiin kykyihinsä. 

Mikko Korhonen sai "pojan" kotiin Itävallasta

Mikko Korhonen sai ”pojan” kotiin Itävallasta

Getty Images

2. Mikko Korhosen voitto Shot Clock Masters

Saman kuukauden aikana myös Mikko Korhonen teki omaa golfhistoriaa liittymällä Mikko Ilosen ja Roope Kakon tavoin European Tour -voittajaksi. Golfpiireissä Korhosen voitto keräsi vielä suuremman näkyvyyden. Kyseessä oli ensi kertaa European Tourilla pelattu Shot Clock Masters Itävallassa, joka kuului kiertueen pienimpiin kisoihin. 

Korhoselle saavutuksen listaaminen jo valmiiksi hienoon CV:hen oli kuin kirsikka kakun päälle. On kuitenkin helppo arvata, että Korhonent tulee urallaan voittamaan vielä suuremmilla areenoilla. Vaikka ei tulisi, voi Mikko Korhonen ikuisesti tituulerata itseään European Tour -voittajana. 

Kim Koivu juhli kolme kertaa pokaali sylissä kaudella 2018

Kim Koivu miettii loppukauden osalta vaihtoehtoja Challenge Tourin ja European Tourin välillä

Timo Teräväinen

3. Kim Koivu kolmen voiton kausi Challenge Tourilla

Kolmas ehdokas GoGolfin listalla on Kim Koivun kolme voittoa Challenge Tourilla. 27-vuotias Koivu saavutti paikkansa Challenge Tourille noin 4-metrisellä putilla European Tourin karsintafinaalin neljännen kierroksen viimeisellä väylällä. Jos putti olisi mennyt ohi, Koivu ei olisi päässyt edes pelaamaan Challenge Tourilla kauden aikana. 

Koivu otti uran voiton jo kauden toisessa kilpailussa Kiinassa. Seuraava voitto tuli elokuussa, jolloin Koivu otti uusintavoiton kotikisassa Vierumäellä. Kaksi viikkoa myöhemmin Koivu vei nimiinsä legendaarisen Rolex Trophyn ja hyppäsi kolmen voiton myötä European Tourille. 

European Tourilla paras saavutus on toistaiseksi seitsemäs sija Portugal Mastersista. Myös kauden 2019 avauskilpailu, Hong Kong Open, toi jaetun yhdeksännen sijan!

Etsi luettavaa