Hyppää sisältöön

Miguel Ángel Jiménez rikkoo taas ennätyksiä -706:s kilpailu European Tourilla

Miguel Ángel Jiménez on sijiottunut US Openissa kakkoseksi ja voittanut Champions Tourilla yhdeksän kisaa

57-vuotias espanjalainen ei antaudu jononjatkeeksi itseään nuorempien seurassa, British Mastersissa hän on avauspäivän jälkeen 18:na

Yli seitsemän vuoden ajan Miguel Ángel Jiménez on pelannut pääkiertueenaan USA:n Champions Touria, joka on ollut maaliskuulta asti tauolla. 

Jiménez on saanut enemmän aikaa kiertää European Touria, jonne hänellä on edelleen vahva pelioikeus aiempien menestystensä vuoksi.

Lista saavutuksille on pitkä:

-21 ykköstilaa European Tourilla

– Kaikkien aikojen vanhin voittoja Tourilla, 50 vuotta, 3kk

-Kymmenen hole-in-onea

-Palkintorahaa 24, 245 milj. euroa

Meneillään olevassa British Mastersissa Jiménez sivuaa Sam Torrancen ennätystä pelattujen kisojen määrässä (706). Seuraavalla viikolla niinikään Englannissa käytävässä Hero Openissa espanjalainen siirtyy yksinään listan kärkeen, eikä peräpeilissä näy vakavasti otettavia haastajia espanjalaisen sivuuttamiseksi.

Kilpailullinen menestyskin on varsin mallikelpoista  avoimissa sarjoissa. Uuden vaimonsa kotimaahan Itävaltaan asettunut tähti osallistui edellisviikoilla Itävallan ekstrana järjestettyihin ET-kisoihin ja oli niissä upeasti kahdeksas sekä 16:s. 

Keskiviikkkona hän täräytti tauluun luvut 68,-3 ja on kaksi astetta kovemmassa kisassa 18:na. Voittotaistoon yltäminen viimeisinä päivinä on mahdollista, mutta jo jatkoonpääsy kuudennen kerran peräkkäin ET:n kisassa 57-vuotiaana olisi sekin oma, sekä  kiertueen ennätys.

Suomalaisista eniten kisoja on pelannut luonnollisesti Mikko Ilonen (386). Listalla kakkosena olevalla Mikko Korhosella on vielä 200 kisan raja rikkomatta (185).

British Masters, tuloslista

Alla olevassa videossa parhaat palat Miguel Ángel Jiménezin keskiviikon kierrokselta.

dd

Etsi luettavaa