Hyppää sisältöön

Mies pelasi viime vuonna lähes 17 820 reikää – aikoo laittaa tänä vuonna astetta paremmaksi

Kun lähtee pelaamaan auringonnousun aikaan, ehtii golfin pelaamisen lisäksi käydä töissä, valmentaa golfjunnuja ja pelata vähän lisää golfia. KUVITUSKUVA: GETTY IMAGES

Wisconsisissa asuvan miehen elämään ei juuri kuulu muuta kuin golfin pelaamista.

Jos läheisesi valittaa, että pelaat liikaa golfia, voit aina ottaa puheeksi yhdysvaltalaisen Nolan Krenzin. Hän pitää nimittäin hallussaan epävirallista maailmanennätystä pelattujen golfreikien määrässä kalenterivuoden aikana.

Golf Digest -lehti kertoo, että Krenz pelasi vuonna 2021 tarkalleen ottaen 17 820 reikää. Se tekee yhteensä 990 golfkierrosta eli keskimäärin noin 2,7 kierrosta per päivä.

Eikä viime vuosi ollut Krenzille edes kovinkaan poikkeuksellinen. Hänen entinen luokkakaverinsa ja golfkerhon baarimikko Brandon Larson kertoi julkaisulle, että Krenz on pelannut yli 15 000 reiän vuosivauhtia siitä lähtien, kun tämä täytti 20 vuotta.

Krenz on todellakin omistautunut golfin pelaamiselle, sillä joka päivä hyvissä ajoin ennen auringonnousua hän pysäköi autonsa yhdeksänreikäisen Norsk Country Clubin parkkipaikalle ja lähtee niin aikaisin kuin mahdollista kierrokselle pelaten niin monta reikää kuin hän suinkin ehtii. Kentällä Krentz kulkee reippaasti kävellen tai hölkäten. Mailoja hän työntää kärryissä eteenpäin.

MAINOS. Synny uudelleen golfin pelaajana talven aikana. GoGolfin syksyn ja talven kurssiaikataulut löydät osoitteesta golfvalmennus.fi.

Sen jälkeen hän tekee töitä paikallisessa ruokakaupassa ja valmentaa paikallisen koulun golf- ja koripallojoukkuetta. Velvollisuudet hoidettuaan hän palaa jälleen tutulle golfkentälle pelaamaan.

Tällaisilla päivärutiineilla reikiä kertyy väkisinkin valtavia määriä, mutta Guinnessin ennätysten kirjaan Krentz ei ole päässyt. Syy on se, että ennätyksen virallistamiseksi hänen olisi tarvinnut pitää päiväkirjaa kierroksista ja saada jokaiselle niistä todistaja.

Tätä vaivaa Krentz ei ole halunnut nähdä – sehän olisi vienyt aikaa golfin pelaamiselta.

Tänä vuonna Krentzin tavoite on pelata 18 000 reikää. Hän on hyvässä vauhdissa, sillä lokakuun lopulla niitä oli ehtinyt kertyä jo 15 000.

”Sanovat, että minun pitäisi pyytää lähettämään postini tänne”, Krentz naureskeli paikallislehden haastattelussa.

Juttua korjattua. Krentz on pelannut yli 15 000 reiän, ei kierroksen, vuosi vauhtia täytettyään 20 vuotta.

Tiedätkö jonkun tai oletko itse pelannut tänä vuonna poikkeuksellisen monta reikää? Lähetä meille uutisvinkki osoitteeseen: jussi@gogolf.fi

Etsi luettavaa