Hyppää sisältöön

Miehissä lupaava alku EM-joukkuekisassa – nouseeko Suomi sittenkin mitalipeleihin miehissä?

Alex Hietala on aloittanut toisen päivän vahvasti.

Suomi on noussut kolkuttelemaan toisen päivän alkuvaiheessa ykköskorin paikkaa EM-kisoissa.

Kahdeksan parasta maata ratkaisevat mitalien kohtalon reikäpeleissä kahden päivän lyöntipelikarsinnan jälkeen. Miehissä Suomi oli avauspäivän jälkeen vasta 14:ntenä, mutta keskiviikko on alkanut lupauksia herättävästi. Suomi on noussut tässä vaiheessa päivää kuusi sijaa kahdeksanneksi.

Suomen joukkueesta pisimmälle ovat ehtineet Matias Honkala, Jonatan Jolkkonen, Alex Hietala, jotka olivat eilen Suomen kolme parasta pelaajaa. Jolkkonen tosin pelasi saman tuloksen Casper Simbergin kanssa: 75.

Kolmikosta Honkala ja Jolkkonen ovat ehtineet pelata kierroksensa loppuun. Honkala onnistui nipistämään eilisestä tuloksestaan lyönnin pelaten karsinnan yhden alle parin (72-71), Jolkkonen pelasi saman tuloksen kuin eilen: 75.

Hietala tätä päivää kaksi alle parin kolme reikää ennen maalia. Suomen yhteistulos on tässä vaiheessa +10, kun Veeti Mähönen on pelannut kolme ensimmäistä reikää yhden yli parin. Santeri Lehesmaa ja Casper Simberg eivät ole vielä tiianneet matkaan.

Kamppailu pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon on tiukka, sillä peräti viisi maata on tässä vaiheessa kolmen lyönnin sisällä toisistaan sijoilla 7–12. Seitsemäntenä oleva Ranska on tuloksessa +9. Suomi ja Tanska ovat tuloksessa +10. Hollanti on tilanteessa +11 ja Wales +12.

Noustakseen taistelemaan vielä Euroopan mestaruudesta, ainakin Mähösen ja Lehesmaan pitäisi parantaa tulostaan selvästi eilisestä. Kaksikko pelasi avauspäivänä tuloksen viisi yli parin, eikä Suomen joukkueen tulos kestä tänään välttämättä kuin yhden epäonnistumisen, sillä yhteistulokseen lasketaan päivän viiden parhaan pelaajan tulos.

Simbergin tulos eilen oli 75 (+3). Suomea auttaisi, jos hänkin pystyisi parantamaan tulostaan tänään. Kisa pelataan Ruotsissa Ljunghuset Golf Clubilla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa