Hyppää sisältöön

Miehillä yli sadan sijan nousu käynnissä Marokossa – naisilla vaikeaa

Mikko Korhonen hamuaa riittävää nousua maailmanlistalla päästäksen mukaan kauden toiseen majoriin.

Marokossa käytävissä miesten ja naisten European Tourin kisoissa suomalaismiehet ovat nostaneet sijoitustaan reilusti perjantaina. Naisilla peli ei auennut.

Trophee Hassan -turnauksen toinen kierros on ollut suomalaisittain äärimmäisen positiivinen vaikean avauskierroksen jälkeen. Ainoa maaliin toisen kierroksensa saanut pelaaja on Mikko Ilonen, joka tasasi toisen kerran peräkkäin tilit par-tuloksen kanssa. Tulokset 72-72 oikeuttavat upeasti sijaan T26 kilpailun puolivälissä. 

Ilonen on tehnyt molemmilla kierroksillaan neljä birdietä ja neljä bogia. Toisella kierroksella parannettavaa jäi erityisesti par-vitosille. Ilonen pelasi pitkät reiät +1 toisen kierroksen aikana. Marokon kenttä on pitänyt pelaajat hyvin kurissa, sillä kärkikymppiin mahtuu toisen kierroksen loppupuolella tuloksella -2, jolla jakaa kymmenennen sijan. 

Kovaa nousua sen sijaan on nähty Tapio Pulkkasen ja Mikko Korhosen osalta. Pulkkanen on ymmärtänyt jättää toisella kierroksella bogit hotellihuoneeseen. Hattu on pelannut toista kierrosta toistaiseksi 11 reikää kahden birdien ja yhdeksan parin myötä. Tulos -2 on parantanut kokonaistuloksen par:iin, kuten Ilosella. Tapsa on tehnyt nousua kunnioitettavat 51 sijaa tuloslistoilla. 

Mikko Korhosen perjantai käynnistyi bogilla. Sen jälkeen helsinkiläinen on paukuttanut korttiin kolme birdietä, eikä yhtään bogia. Korhonen on noussut kisassa sijalle 36 tuloksellaan +1. Toisen kierroksen aikana nousua on tullut 59 sijaa. 

Kärjessä etenee Alvaro Quiros tuloksella -7. 

Naisten puolella suomalaiset ovat olleet Marokossa vielä lievässä kevätruosteessa. Parhaana pelaajana kahden kierroksen päätteeksi on Tiia Koivisto tuloksessa +6 (75-75). Kärkeen etenevä Christine Wolff on tuloksellaan -3 yhdeksän lyönnin päässä. 

Jatkopaikasta Koiviston tavoin taistelee myös Noora Komulainen, joka on toista kierrostaan tuloksessa +4 pelattuaan kymmenen reikää. Yhteistulos +6 pitää Nooran cutin sisäpuolella yhden lyönnin turvin. Ursula Wikström saa toivo klubilla muiden epäonnistumisia tuloksessaan +8, jolla hän jakaa sijan 68. 

Muut suomalaiset tulevat saamaan vapaaviikonlopun Marokon kilpailusta. 

Kilpailua voi seurata suorina lähetyksina Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta.

Etsi luettavaa