Hyppää sisältöön

Miehet uskovat maailmanmestaruuteen: ”Me voidaan voittaa tää”

Veeti Mähönen ja Sami Välimäki seuraavat Matias Honkalan lyöntiä Irlannissa.

Suomen miesten MM-joukkue aloittaa kisat kovaa itseluottamusta puhkuen.

MATIAS HONKALA, Sami Välimäki ja Veeti Mähönen edustavat Suomen keskiviikosta lauantaihin pelattavissa miesten MM-kisoissa eli Eisenhower Trophyssä.

Kolmikko oli osa kuusihenkistä EM-joukkuetta, joka nappasi heinäkuussa historiallisen Euroopan mestaruuden. Eisenhower Trophyyn he osallistuvat nyt ensimmäistä kertaa, mutta eivät suinkaan lähde nöyristellen matkaan.

”Me voidaan voittaa tää”, Matias Honkala sanoi Golfliiton tiedotteen mukaan ja päävalmentaja Fredrik Jendelid toisti saman tavoitteen kuin aiemminkin.

”Kyllä, mitaliin eli kolmen kärkeen meillä on kaikki mahdollisuudet. Tietysti se tarkoittaa, että meidän pitää pelata ehdottomasti parasta peliämme läpi viikon. Hyvä henki ja fiksu pelisuunnitelma ovat avainasemassa”, Jendelid tuumi.

”Jokainen on vastuussa siitä, että on parhaassa mahdollisessa terässä ykköstiillä, valmentajat auttavat missä tahansa pelaajat tarvitsevat apua”, Jendelid linjaa.

 

MITALITAVOITE ON kova, mutta amatöörirankingin perusteella ei mahdoton. Ylivoimainen mestarisuosikki maailmanlistan perusteella on Yhdysvallat, jonka kolme pelaajaa mahtuu listalla seitsemän parhaan joukkoon . Myös Australialla on kova joukkue kasassa, sillä jokainen aussipelaaja lukeutuu kisassa 41 parhaan joukkoon.

Mitaleille voivat yltää Suomen lisäksi myös mikä tahansa seuraavista maista: Englanti, Italia, Ruotsi, Norja, Tanska, Irlanti ja Etelä-Afrikka. Ja aina voi luvassa olla yllätyksiä.

Suomen joukkueen paras ranking-sijoitus on Välimäellä. Timo Karvisen valmennuksessa oleva nokialainen on tuoreella listalla sijalla 21. Matias Honkalan sijoitus on 58:s. ja Veeti Mähönen on vasta sijalla 303, mutta hän ei ole juuri pelannut kansainvälisiä kisoja.

Mähönen on rohkea valinta, sillä hänen edellään maailmanlistalla olisi ollut sadan joukossa olevat Aleksi Myllymäki (50:s) ja Santeri Lehesmaa (97:s). Rannalle jäi myös kolme Suomen mestaruutta ja viime viikolla Finnish Openissa toiseksi sijoittunut Alex Hietala.

Mähönen teki vaikutuksen valitsijoihin joukkue-EM-kisoissa, joissa hän kuului Suomen ratkaiseviin pelaajiin.

”Täällä ei ole ehtinyt jännittää, ajatukset ovat olleet valmistautumisessa. Varmasti ensimmäisen avauslyönnin lähestyessä pientä jännitystä tulee, EM-kisoissa ainakin meni niin”, Mähönen sanoi.

Kisa pelataan Carton Housen Montgomerie-kentällä, joka on sisämaan links-kenttä.

”Links-kentät eivät ole erityisen tuttuja mutta missä tahansa pärjää, kun lyö hyvin palloa – ja lyön nyt paremmin kuin oikeastaan koskaan.”

 

SUOMEN JOUKKUEESTA ensimmäisenä lähtee matkaan Mähönen. Hänen starttiaikansa on klo 14.15. Honkala lähtee Mähösen perään klo 14.26 ja Välimäen ryhmän lähtövuoro on klo 14.37.

”Joukkueena sitoudumme antamaan aina 100 prosenttia, puhaltamaan yhteen hiileen mitä tahansa tapahtui ja olemaan aina hiukan parempia seuraavana päivänä”, Honkala tiivisti Suomen avainteemat.

Suomi pelaa Meksikon ja Etelä-Afrikan pelaajien kanssa. Valmennusjohtoon kuuluu Jendelidin lisäksi Pasi Purhonen ja joukkueen kapteeni-fysiikkavalmentaja Matti Lindholm.

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa