Hyppää sisältöön

Miehet ja naiset samalla viivalla Melbournessa: Komulainen terveenä vuoteen 2019

Noora Komulainen lähtee terveenä vuoteen 2019

Viikonvaihteessa golfkisaa seuratessa saa nähdä niin miesten kuin naisten pelejä samalta ruudulta. Vic Open vie naiset ja miehet samalle viivalle, tosin molemmat pelaavat omaa kisaansa yhtä suuresta palkintosummasta!

Naisten ja miesten euron tasa-arvoa pyritään parantamaan tällä viikolla golftyöläisten osalta Melbournessa. Vic Openissa niin miehet kuin naiset pelaavat 1,5 miljoonan aussidollarin palkintopoteista samoilla kentillä. 

Turnaus on järjestetty niin, että peräkkäisiin lähtöihin on asteltu aina vuorotellen miesten ja naisten lähtöaika. Ensimmäiset kaksi päivää pelataan kahdella eri kentällä molempien kisojen osalta. 

54 reiän jälkeen molempien kisojen 35 parasta jatkavat mukaan viimeiselle päivälle. Konseptilla pyritään tuomaan naisten golfille näkyvyyttä miesgolfin rinnalla. 

Kisan piti alunperin olla osana myös naisten European Tourin kalenteria, johon 1,5 miljoonan potti olisi ollut yksi vuoden suurimmista. Se ei kuitenkaan päässyt osaksi virallista kalenteria, mutta European Tourin pelaajille varattiin kuitenkin 30 paikkaa kisaan. Tätä kautta myös Noora Komulainen ja Ursula Wikström saivat paikat mukaan suureen kisaan. 

Komulainen pääsee pelaamaan kauden terveenä, sillä vuosi 2018 meni pitkälti selkäongelmia parannellessa. 

Fysiikka on joo erittäin paljon parempi kun esim vielä 6 kuukautta sitten. On tapahtunut kropassa tosi paljon viimeisessä vuodessa ja sen saaminen omaan golfiin on ollut vaikeaa mutta hiljalleen palasia loksahtelee”, Noora puhuu lähtökohdista kauteen.

Pitkistä lennoista ja aikaerosta palautuminen tulee varmasti näkymään kisassa. Tavoite on kohtalaisen maltillinen avauskisaan. 

”Kyllä tässä silti vielä on paljon tekemistä. Pitkistä lennoista palautuminen on ollut yllättävän paha rasti. Jotenkin aika odottavaiset fiilikset. Olis mukavaa tulla täältä kotiin paikka British Openiin varmistettuna. ja tietty tähän ekaan kisaan tavoitteena olis päästä vetään kaikki neljä rundia”, Noora määrittää. 

Miesten kisassa ainoa suomalainen on Kim Koivu. Hän pelaa jo neljännen kisan putkeen, ensi viikolla viidennen. Koivu on kiertueen rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 65. Kahtena ensimmäisenä päivänä Kim saa pelata legendaarisen australialaisen PGA Tour -pelaajan Robert Allenbyn kanssa. 

Kisa näytetään suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla. Vielä on epäselvää kuinka paljon kamera näyttää miesten ja naisten turnauksia ristiin kilpailun aikana. 

Etsi luettavaa