Hyppää sisältöön

Midien ikäraja alenee taas – vaihtuvatko värikkäät Albertot pian jo vaippoihin?

Vuonna 2019 Mid Tourin avauskilpailun voittoon pelasi Joonas Hinkkanen Ringside Golfista.

Mid Tourin ikäraja alenee ensi vuonna 25 vuoteen. Mid-toimikunnan puheenjohtaja näkee asian positiivisena.

Mid Amateur -toimikunta tiedotti eilen, että kiertueen ikäraja laskee jälleen viidellä vuodella. Syynä on Euroopan Golfliiton linjaus, jota myös Suomessa aletaan noudattaa. Ensimmäisenä 25 vuoden raja otettiin käyttöön Yhdyvalloissa.

Midien ikäraja oli alunperin 35 vuotta. Sittemmin raja aleni 30 vuoteen. Ensi kaudesta lähtien ns. mid-pelaajiksi lasketaan Suomessakin 25-vuotiaat golfarit tai pelaajat, jotka täyttävät kyseisenä vuonna 25 vuotta.

Jos kehitys jatkuu samanlaisena,  Mid Tourilla kuljetaan ennen pitkää värikkäiden Albertojen sijaan vaipoissa ja työntökärryillä pusketaan eteenpäin mailojen sijaan pelaajia.

Mutta miten Mid-toimikunnan puheenjohtaja Petri Ahokas asian kokee?

”Itse näen muutoksen oikein positiivisena kokonaisuutta katsoen”, Ahokas sanoo. ”Olisin nähnyt tilanteen outona, jos Yhdysvaltojen lisäksi nyt myös Euroopassa Mid-sarjoihin pääsee 25-vuotiaana ja meillä olisi tuosta poikkeava ikäraja.”

Ikärajan aleneminen tarkoittaa Mid Tourin mielikuvan muuttumista. Monelle Mid Tour on edustanut keski-ikäisten miesten viikonloppukerhoa, jota pelataan tosissaan muttei vakavasti. Miten käyt ikärajamuutoksen jälkeen näillä jo vähän vanhemmille Mid Tour -jyrille?

Ahokas ei ole lainkaan huolissaan 50 vuoden seniori-ikää lähestyvien mid-pelaajien ”syrjäytymisestä”.

”Kuluneen kauden rankingin top 50:ssä tasan puolet olivat yli 40-vuotiaita, joten kyllä tuosta ikäryhmästä kovia tekijöitä löytyy!” hän sanoo.

”Samalla tämä tuo 25-vuotiaille hyvän mahdollisuuden pelata kilpagolfia, heidän ikäisilleen suunnattuja kiertueita ei ole juuri ollut enää viime vuosina tarjolla. Myös naisten Mid-kiertueelle tämä on varmasti hyvä piristysruiske”

Kädenojennuksena vanhemmille mid-pelaajille ensi kaudella kilpailuissa on erikseen sarja yli 40-vuotiaille.

”Totta kai meidän tulee huomioida muutoksessa myös tourin vanhemmat pelaajat, ensi vuonna 40 täyttävät ovat pelanneet vasta viisi vuotta Mid Touria. Siitäkin syystä heille luodaan oma sarja, kuitenkin säilyttäen mahdollisuus pelata kilpaa myös nuorempien kanssa”, Ahokas sanoo.

Miesten Mid Tour starttaa ensi vuonna jo huhtikuun lopussa Vuosaaressa. Kisaan järjestetään ylimääräinen karsintakilpailu, mikäli näyttää siltä, että ilmoittautuneita tulee enemmän kuin kilpailuun on paikkoja. Naisten mid-kiertueen ensimmäinen osakilpailu käydään toukokuun puolivälissä Ruukki Golfissa.

Kausi huipentuu Taliin, jossa pelataan Mid Tourin finaali. Kilpailuun pääsee mukaan rankingin 72 parasta miestä ja 18 naista.

Mid Tourin kilpailukalenteri

Etsi luettavaa