Hyppää sisältöön

Mickelsonin himmailu pommittajien seurassa tuotti tulossa – DeChambeau täräytti lähes 390 metriä pitkän draivin

Phil Mickelson joutui katsomaan välillä epäuskoisena Bryson DeChambeaun avauksia.

Phil Mickelson on osoittanut Travelers Championshipissä, että hän ei ole vielä valmis Champions Tourille.

Hiljattain 50 vuotta täyttänyt Phil Mickelson osoitti eilen, että ikä on vain numero. ”Lefty” nimittäin johtaa kahden kierroksen jälkeen Travelers Championshipiä tuloksella -13.

Mickelson pelasi avauskierroksen tulokseen 64 ja paransi eilen siitä vielä lyönnillä: 63. Kentän par on 70.

Toista sijaa jakavat avauskierroksen jälkeen kärjessä ollut Mackentzie Hughes ja Will Gordon. He ovat pelanneet kaksi kierrosta 12 alle parin.

Kärkikolmikolla on pieni hajuraku seuraaviin, sillä neljäntenä oleva viiden pelaajan rypäs on tuloksessa -9. Heidän joukossaan ovat mm. Rory McIlroy ja Xander Schauffele.

Mickelson pelasi kaksi ensimmäistä päivää Rory McIlroyn ja Bryson DeChambeaun kanssa. Pitkälyöntisten pelaajien kanssa pelaaminen ei saanut seniorin pasmoja sekaisin. Mickelson ei lähtenyt pituuslyöntikisaan mukaan, vaan otti tarvittaessa spoonin käteen, kun pelikaverit pommittivat selvästi yli 300 metriä pitkiä draivejaan.

”Otin kehitysaskeleita siinä mielessä, että en yrittänyt mennä kahden kiertueen pitkälyöntisimmän kaverin perässä”, sanoi Mickelson, joka itsekin hehkuttaa silloin tällöin sosiaalisessa mediassa ja haastatteluissa pommejaan.

Himmailu tuotti tulosta, sillä kahden päivän aikana eroa McIlroyhin on neljä ja DeChambeauhin viisi lyöntiä. Avauksien keskimitassa Phil jäi (303 jaardia) jäi 15 jaardia Rorystä ja noin 20 jaardia Brysonista, jonka pisin draivi meni eilen PGA Tourin tilaston mukana häkellyttävän pitkälle: 428 jaardia eli lähes 390 metriä!

Apua tuohon lyöntiin hän sai kuitenkin siitä, että pallo rulli pitkän matkan asvalttia pitkin.

Tässä pari muuta esimerkkiä DeChambeaun pommeista:

Tässä DeChambeau oikaisee yhdeksännellä reiällä griinin kanttiin pitkän avauksen griinin kanttiin. 

Mutta millaista Mickelsonin oli seurata vierestä DeChambeaun pommeja?

”Se oli kovaa. Se on vaikea käsittää, kuinka suoraan hän lyö ottaen huomioon kuinka kovaa hän lyö palloa”, Mickelson puisteli päätään.

”Hän löi yhdeksän reiän lipun mittaiseksi. Se on uskomatonta.”

Etsi luettavaa