Hyppää sisältöön

Michael Thompsonin putteri kävi kuumana: ”Olen tehnyt valtavasti töitä menestyksen eteen”

Michael Thompson voitti edellisen kerran PGA Tourilla kaudella 2013. Iloon yhtyi caddie Damien Lopez

PGA Tourin konkariosastoon luokiteltava Michael Thompson (-19) oli paras kilpailussa, jonka jo etukäteen oletettiin menevä n, jonka putteri käy kuumimpana. Alex Noren ja Tony Finau jakoivat kolmatta sijaa.

Supertähdet Dustin Johnson (WD), Brooks Koepka, Tommy Fleetwood ja Bubba Watson jättivät pelit kesken 3M Openissa jo ensimmäisen tai toisen kierroksen jälkeen. Myöskään Tonu Finausta ei ollut loppusuoralla sankariksi TPC Twin Citiesin kentällä, jossa edelliskaudella tehtiin enemmän birdejä kuin millään muulla PGA Tourin areenalla.

35-vuotias Michael Thompson nousi kuin puskista ykköseksi mainiolla puttipelillään, jonka avulla hän oli kisan kärjessä käytännössä läpi kilpailun.  Thompson oli tilaston ykkönen upottaen yli kolmen metrin matkoilta kymmenen kertaa ja ollen itse varmuus tätä lyhyemmiltä matkoilta.

Mestari vyörytti suuren kiitoksen vaimolleen Rachelille, jonka kanssa hän on pitänyt yhtä jo yliopistovuosista asti.

”Hän tietää kuinka kovasti olen tehnyt työtä, käynyt aikaisin aamulla salilla, viettänyt aikaa valmentajani Justin Parsonsin kanssa ja joutunut olemaan poissa perheeni luota”, Thompson kuvaili. 

Thompsonia voi pelillisesti kuvailla lyhytlyöntiseksi nakuttajaksi, joka suoriutui johtopaikkansa suojelemisesta viikonloppuna todella mallikkaasti. Aiemmista viidesta johtopaikasta kolmen kierroksen jälkeen hän oli onnistunut pitämään vain yhden, vuonna 2013 Honda Classicissa

Harva muistaa sitä, että Thompson oli US Openissa 2012  kakkosena, vain lyönnin päässä Webb Simsonista.

Michael Thompson pääsee voittonsa myötä mukaan torstaina käynnistyvään WGC:n kilpailuun Memphisiin, sekä syyskuussa pelattavaan US Openiin.

Dustin Johnson keskeytti selkävaivoihin vedoten, Tony Finau ei pärjännyt sunnuntain puttikisassa

Dustin Johnson keskeytti selkävaivoihin vedoten, Tony Finau ei pärjännyt sunnuntain puttikisassa

GETTY IMAGES

Tony Finau ei saanut isoa vaihdetta silmään, vaan jäi kahden lyönnin päähän voittajasta kolmanneksi. Pitkään varjojen mailla kulkenut Alexander Noren saavutti ensimmäisen top-3 sijoituksensa yli kahteen vuoteen. Yllättävää ei ole sekään, että eturivin puttaajiin lukeutuva ruotsalainen oli kisan puttitilaston kolmas.

>

Etsi luettavaa