Hyppää sisältöön

Mestari on taas voimissaan – Tiger Woodsille 82:s voitto PGA Tourilla

Tiger Woods ilahdutti japanilaisia paitsi voitollaan

Tiger Woodsin viikko Japanissa oli maailman parhaan golfarin yhden miehen show, joka tuo valtavasti sähköä ja huomiota huippugolfiin.

Tiger Woods sytytti odotettuakin paremmin japanilaiset reilun viikon aikana, jonka hän vietti julkisuuden valokeilassa. Näytös huipentui sunnuntai-iltana USA:n aikaa, parhaaseen TV-aikaan, seitsemän viimeisen reiän pelaaamiseen ZOZO Championshipissa.

Kolmella lyönnillä johtanut Tiger laski Hideki Matsuyaman hetkeksi kahden lyönnin päähän bogeyllaan, mutta kasvatti lopullisen eron kolmeen lyöntiin johdettuaan maan ensimmäistä PGA Tourinkisaa torstaista alkaen isännän ottein.

Japanin supertähi Hideki Matsuyama oli toinen, Rory McIlroy ja Sungjae Im jakoivat kolmannen sijan.

Woods nousee Sam Sneadin rinnalle 82 ykköstilaan. Tapa jolla Woods ykköstilansa otti yhdeksän viikon tauon ja polvileikkauksen jälkeen oli jopa vakuuttavin hänen useista paluistaan kisakentille.

Peli oli kaikilta osiltaan hyvällä mallilla, lyöminen helpon ja vaivattoman oloista, kun aiemmin kipuinen polvi ei heijastanut alaselkään häiriötekijöitä.

”Uskon, että pelaajan esitys herätti (Presidents Cupin) kapteenin huomion”, Woods myhäili mediatilaisuudessa kisan jälkeen.

Tiger Woods on nyt tilanteessa, jossa hänellä ei ole mitään muita kuin terveydellisiä perusteita olla nimeämättä itseään pelaajaksi kipparoimaansa joukkueeseen, joka kohtaa Melbournessa kansainvälisen joukkueen joulukuun puolivälissä.

Woods ei kuitenkaan ole ensimmäinen pelaava kapteeni, Hale Irwin oli tuplaroolissa kaikkien aikojen ensimmäisessä ottelussa 1994.

”Fyysisesti en ole enää neljän selkäleikkauksen jälkeen kykeneväinen pelaamaan samoin kuin nuorempana. Mutta pystyn pelaamaan läpi kierroksen. Ennen polven (viimeistä) operointia sen vamma tuotti painetta sekä särkyä alaselkään ja lanteen alueellle. Nyt pystyn kiertymään vapaammin läpi, tekemään niitä lyöntejä joita osaan. Tämä viikko antoi runsaasti hyviä signaaleja golfurani tulevaisuudelle”,” Woods jatkoi.

Tiger Woods nimeää neljä villiä korttiaan reilun viikon päästä, marraskuun seitsemäntenä. Kolmelle viimeiselle paikalle vahvimmat ehdokkaat ovat Japanissa viidenneksi sijoittunut US Openin sankari Gary Woodland, Tony Finau, Patrick Reed sekä Rickie Fowler.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa