Hyppää sisältöön

Memorial – Kamppailu golfin kuninkuudesta käy kuumana

Kamppailu golfin kuninkuudesta käy kuumana PGA Tourilla. Kolme nuorta ja nälkäistä pelaajaa haluavat nousta ylitse muiden. Jason Day, Rory McIlroy ja Jordan Spieth kohtaavat Ohiossa Jack Nicklauksen kotikulmilla.

Maailmanlistan kärkipaikalle on vaikea asettaa arvoa mutta se on merkittävä sponsorituloina ja henkisenä yliotteena. Vahva jalansija maailman kärkipelaajan jättää oma merkki golfin historiaan. Tiger Woodsin jälkeen kukaan ei ole onnistunut selkeään dominanssiin maailman huipulla. Memorial tarjoaa näytön paikan maailman kärkikolmikolle. 

Avauskierroksella vauhtia pitää Dustin Johnson joka tulitti torstain parhaan kierroksen 64 (-8). Kierrokselle syntyi huikeat kymmenen birdiä. Sateiden pehmentämä kenttä ja täydellinen tuuleton keli tarjosi upean mahdollisuuden tuloksenteolle. Jason Day pysyi kärjen tahdissa pelaamalla kotikenttänsä tulokseen 66 (-6). Jason Day asuu hänen vaimonsa kotikaupungissa 25 minuutin päässä Muirfield Villagen kentältä. 

Iltapäivällä kierroksensa pelannut Day myönsi, että ennen kierrosta oli vaikea pysyä kärsivällisenä. Dayn lämmitellessä kierrokselle lähtöä Dustin Johnson oli jo päivää yhdeksän alle parin. Day onnistui pysymään oikeassa mielentilassa ja kierroksen hyvä alku auttoi pysymään kärsivällisenä. 

”Sanoin itselleni, ole kärsivällinen koska voit helposti pelata itsesi ulos kilpailusta jos et anna itsellesi hyvää mahdollisuutta.”

”Nicklaus kertoi minulle tiistaina, että on vain pelattava omien vahvuuksien rajoissa ja kärsivällisesti. Kärsivällisyys on tietysti vaikeaa kun kärki on -8.”

Rory McIlroy (-1) ja Jordan Spieth (-2) pelasivat torstaina aamulla mutta eivät jättäneet kovin suurta haastetta iltapäivän pelaajille. Vaikka McIlroy voitti Irlannissa cross hand puttiotteella torstaina hän oli vaihtanut takaisin tavalliseen reverse overlap otteeseen.

Kierroksen jälkeen Rory kertoi syyn muutokseen:

”Tunsin, että pituuskontrollini oli hieman kadoksissa kun vasen käsi oli alempana. Ajattelin, että tällä kentällä ja parin viikon päästä Oakmontissa (U.S. Open) griinit ovat naurettavan nopeat. Tunsin, että minulla oli paras mahdollisuus hyvään tuntumaan ja visualisointiin jos vaihdan takasin otteeseen, jota olen käyttänyt suurimman osan urastani.”

”Yksi asia josta pidin kun vasen käsi oli alempana oli, että se piti hartiani paremmin linjassa. Nyt yritän keskittyä tähtäykseen ja hyvään alkuasentoon jokaisessa putissa. Tästä syystä käytän taas tähtäysviivaa pallossa.”

Putteri on yhä McIlroy suurin haaste jättimenestykselle. Viimeisellä kuudella PGA Tour kaudella Rory on ollut pallonlyömistä kuvaavassa Strokes Gained Tee to Green tilaston kestomenestyjä. Hän voitti tilaston kausilla 2012 ja 2014. Putteri on kuitenkin ollut kylmä. Strokes Gained Putting tilastossa McIlroy on sijoittunut sadan paremmalle puolelle vain kausilla 2012 (88.) ja 2014 (41.). Tänä vuonna Rory on puttitilastoissa vasta sijalla 122. Tämä tekee kilpailusta vaikeaa kun Jason Day on saman listan kärjessä. 

Leaderboard

Etsi luettavaa