Hyppää sisältöön

Matthew Wolffilla henki päällä Detroitissa– tämä svingi on aivan omassa sarjassaan

Matthew Wolffin maila kulkee backsvingissä muista tähdistä poikkeavaa rataa ylös

PGA Tourin persoonallisimman svingin omaava nuorisotähti on ollut peliensä kanssa vuoden kuutamolla. Sunnuntain kierrokselle hän lähtee kolmen lyönnin johdossa ennen Bryson DeChambeuta.

Matthew Wolff nousi alkukesästä  2019 vain 20-vuotiaana vauhdilla huippugolfia seuraavien tietoisuuteen. Hän voitti amatöörinä yliopistojen mestaruuuden, siirtyi ammattilaiseksi ja voitti tasan vuosi sitten uransa neljännen PGA Tourin kisan, johon hän pääsi mukaan villillä kortilla. Ykköstilan jälkeen  työpaikka pääkiertueella oli turvattu kauden 2022 loppuun asti.

Vuoden pätkä PGA Tourilla voiton jälkeen ei ole tuottanut jättimenestystä, plakkarissa ei ole yhtään sijoitusta kymmenen joukkoon.

Matthew Wolffin tavaramerkiksi on hyvin luonnollisesti tullut hänen jäljittelemätön svinginsä.  Ennen svingin käynnistymistä rutiiniin kuuluu jäljittelemätön jalkojen ja lanteen liike  Maila lähtee backsvingissä erittän vahvasti ulos ollen yläasennnossa ennen downsvingin käynnistymistä jopa metrin verran ”sivurateella. 

Detroitissa pelatussa kisassa Wolff on pelannut kaksi viimeistä kierrostaan tuloksin 64-64. Uran aiempien, yli 70 kierroksen aikana hän on tehnyt tuloksekseen 64 vain yhden kerran. Wolff oli lauantaina erittäin kuuma lähestymisissään, jotka putoilivat lippujen viereen. Viheriöillä hän oli kilpakumppaneitaan Strokes Gained-tilaston mukaan 3,386 lyöntiä parempi.

”Puttasin todella hyvin. Kenttäalueen ulkopuolella liikkunut jäätelöauto oli apunani. Aina kun kuulin sen äänen, laitoin seuraavan puttini sisään. Päätöspäivänä pyrin ottamaan lyönnin kerrallaan. Se tapahtuu, mitä tapahtuu. Olen useasti sortunut miettimään asioita liian pitkälle eteenpäpin”, Wolff kertoi kolmannen kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Sunnuntaina pelikaveriksi tulee 44-vuotias konkari Ryan Armour. Vakavimmaksi uhkaajaksi arvioidaan kuusi kertaa peräkkäin kymmenen joukkoon sijoittunutta, Armourin tavoin kolme lyöntiä takana olevaa  Bryson DeChambeauta, jolla on Wolffille kalavelkoja maksamatta.

Hän hävisi Wolffin voittokisassa tälle yhdellä lyönnillä.

Matthew Wolffilla on ennen päätöspäivää ohjakset käsissään ja reilu johto. Mikäli nuorukainen ei löydä aiempien päivien virettään, voittotaistoon voivat edellämainittujen lisäksi nousta muun muassa kauden kolmatta voittoaan tavoittelev Webb Simpson, sekä  Wolffin opiskelukaveri Oklahomasta, Norjan Viktor Hovland.

Tuloslista PGA Tour

Etsi luettavaa