Hyppää sisältöön

Matthew Wolff vai Jim Furyk – Kumman svingiä sinä katselet mieluummin?

Matthew Wolffin rohkeutta svingata omalla tavallaan ovat ylistäneet myös lukuisat huippuvalmentajat

Maailman huipulle on kivuttu kovinkin kotitekoisilla svingeillä. 20-vuotias Wolff on toistaiseksi yhden voiton mies, ”Mr 58” Jim Furyk on ihastuttanut puhelinkoppisvingillään pian 30 vuotta.
Artikkelin videoilta saa vahvistusta omaankin tekemiseensä.

Oman tienssä kulkijoita svingin rakentamisessa on golfhuippujen keskuudessa lajin evoluutiosta huolimatta melkoinen määrä. Hyvinä esimerkkeinä käyvät viikonlopun kisoja johtavat Bryson DeChambeau ja Viktor Hovland. Vahvat jässikät ja entiset amatööritähdet ovat muokanneet svingiään tavanomaisesta mallista poiketen.
 

PGA Tourin vuonna 2015 kokoamalle listalle erikoisimmista svingeistä he eivät iästään johtuen ole päässeet. Videolta löytyy kuitenkin tukku major-voittajia ja menestyjiä, jotka eivät ole jääneet voivottelemaan svinginstä erilaisuutta kirjoissa ja videoilla suositeltuihin malleihin.

PGA Tourilla ainoana tuloksen 58 tehnyttä  major-voittaja Jim Furykia on koko hänen uransa ajan opettanut oma isä. Vastaavia tarinoita löytyy monen muunkin edellisten vuosikymmenten tähtien historiasta.

Tällä  Jim Furykin liukumisella on voitettu useita kymmeniä miljoonia dollareita ja 25 kilpailua ympäri maailman

Tällä Jim Furykin liukumisella on voitettu useita kymmeniä miljoonia dollareita ja 25 kilpailua ympäri maailman

GETTY IMAGES

Matthew Wolff riemastutti kesällä 2019 voitollaan PGA Tourilla. Hänen rutiininsa ennen varsinaista svingiä, sekä poikkeuksellinen alavartalon ja jalkojen liike suorituksen aikana jäävät varmasti mieleen.

Etsi luettavaa