Matthew Wolff sytytti Bostonin yleisön hole-in-onella – LIV Golf antaa pelaajiensa käyttää shortseja kisakierroksilla

Matthew Wolff teki nopeat nousut PGA Tourilla ammattilaiseksi siirryttyään. Nuorukaisen psyyke oli väliin kovalla koetuksella ja ote peliin katosi. Perjantaina hän teki LIV Golfin historiaa. KUVA: GETTY IMAGES

Maaillmanlistan kakkonen Cam Smith jakaa yhdessä toisen LIV Golfin tulokkaan Joaquin Niemannin kanssa kolmatta sijaa The Internationalin Oaks Coursella Bostonissa.

Matthew Wolff ja Talor Gooch (63,-7) johtavat ennen kahta viimeistä kierrosta LIV Golfin neljättä osakilpailua. Avauskierroksen ehdoton huippuhetki oli pari vuotta sitten kovaa nousua ehdottomale huipulle tehneen Matthew Wolffin hole-in-one kentän toisella reiällä.

Matkaa oli 162 metriä. Juhlavaksi tapahtuman teki se, että onnistuminen oli koko kiertueen ensimmäinen.

”Se tekee holaristani tavallista mukavamman. Olen innoissani. Älkää kuitenkaan ymmärtäkö minua väärin kun sanon, että mieluummin pitelisin kädessäni voittokannua kisan jälkeen”, uransa kahdessa ensimmäisessä majorissaan neljänneksi ja toiseksi sijoittunut Wolff määritteli.

23-vuotias Wolff saavutti toistaiseksi ainoan pääkiertueen voittonsa jo kesällä 2019 pian ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen PGA Tourilla.

Talor Gooch jakaa kärkipaikkaa tapahtumassa, jossa tulostaso nousi erittäin kovaksi. Järjestäjien ja yleisön iloksi nimekkäät tulokaspelaajat Cameron Smith ja Joaquin Niemann (64,-6) ovat vain lyönnin kärjestä.

Henrik Stensonilla poikkeuksellinen syy poisjääntiin

Henrik Stenson oli Bostonissa kallella kypärin jouduttuaan jättämään kisan väliin.
KUVA: GETTY IMAGES

30 pelaajaa 48:sta kiersi kentän alle parin.

Edellisen kilpailun voittaja Henrik Stenson kävi ennen kierrostaan normaalisti rangella. Lyöminen osoittautui kuitenkin mahdottomaksi huimauksen takia. Hänen tilalleen tuli pikahälytyksellä Jordanian Shergo Al Kurdi, joka on ollut työttömäksi jääneenä varapelaajana myös kolmessa aiemmassa tapahtumassa.

Maanantaina 19 vuotta täyttävä nuorukainen selvisi tulikasteesta mainiosti tehden tuloksen 71,+1.

Greg Norman antaa pelaajille vapauden pelata shortseissa

P

Kiertueen johtaja Greg Norman ilmoitti perjantain kierroksen jälkeen, että lauantain toisesta kierroksesta alkaen LIV Goflin pelaajilla on vapaus käyttää pitkien housujen asemasta shortseja myös kilpailukierroksilla.

Tämä tekee LIV Golfista edelläkävijän, sillä pääkiertueilla on saanut jo muutaman vuoden ajan käyttää shortseja harjoituskierroksilla, mutta ei kisan aikana.

Viikonlopun kierroksilla saatetaan nähdä joidenkin pelaajien sääriä, tuskin kuitenkaan kaikkien. Sääennuste lupaa Bostonin seudulle vain 17-24 asteen lämpötiloja.