Hyppää sisältöön

Matthew Wolff nousi kärkeen – Bryson Dechambeau keskeytti kisan ja kiisti huhutun tarjouksen sisältöä

Matthew Wolff otti perjantan kierroksen ensimmäisellä puoliskollaan Jeddahissa keulapaikan.KUVA: GETTY IMAGES

Majoreissa itsensä läpilyönyt, omintakeisella swingillään golfyleisön huomion herättänyt Matthew Wolff pisti Saudi Internationalin toisena päivänä kaasun pohjaan Royal Greens Golf & Country Clubilla Saudi-Arabiassa.

Maailmanlistalla 34:ntena oleva Wolff on ollut räväkän ammattilaisuransa alun (2019–2020) sivuraiteilla, kärsinyt masennuksesta ja pitänyt taukoja.

Hyviä väläytyksiä hän esitti myös kauden 2021 loppuvaiheilla. Uran ensimmäisestä ja ainoasta voitosta on kuitenkin aikaa jo yli 2,5 vuotta, joten Saudi International on hänelle melkoinen näyteikkuna näyttää osaamistaan.

Avauspäivän jälkeen (65,-5) Wolff oli kolmen lyönnin päässä Matteo Manasserosta.

Perjantain aamuryhmissä kierrokselle lähtenyt Wolff oli 12 reikää pelattuaan yhteistuloksessa -10 ja yhden lyönnin johdossa.

DeChambeau kommentoi huhuttua sopimustaan: ”Wrong”

Torstain suurimmaksi uutisotsikoksi ja keskustelunaiheeksi golfmedioissa nousi Bryson DeChambeaulle vahvistamattomien tietojen mukaan luvattu 120 miljoonan euron korvaus Saudi Golf Leaguella pelaamisesta.

DeChambeau kommentoi torstaina kierroksen jälkeen tätä uutista hyvin poikkeuksellisella tavalla vastaamalla Instagramissa häneen liitettyyn postauksen yhdellä sanalla ”wrong” eli väärin.

Yleinen käsitys tarjouksen saaneiden pelaajien sitoumuksista on se, että he eivät allekirjoittamansa paperin johdosta saa kertoa ulkopuolisille tarjouksen sisällöstä.

DeChambeau pelasi torstaina tuloksen 73 ja ilmoitti perjantaina ennen toisen kierroksensa alkua keskeyttävänsä kisan käsi- ja lannevammojensa johdosta.

DeChambeau vetäytyi myös kauden toisesta kilpailusta Havaijilla ennen sen käynnistymistä rannevamman johdosta.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät Saudi Internationalin suorana. Perjantain lähetysajat ovat: 10.00-12.45 ja 13.30-17.15.

Tulospalvelu

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa