Hyppää sisältöön

Matthew Wolff (20-v ) shokeeraavassa johdossa 3M Openissa –”Minun ei tarvitse muuttaa mitään pelissäni”

Matthew Wolffin backsvingissä on runsaasti taiteilijanvapauksia jotka tuovat mieleen harrastajapelaajan

PGA Tourin kisan kärkiparin muodostavat tuloksen 62 pelannut Matthew Wolff, sekä häntä kaksi vuotta vanhempi Collin Morikawa. Samassa tuloksessa 15 alle on Bryson DeChambeau

Minnesota Mining and Manufacturing Company (3M) on PGA Tourin viikonlopun kisan pääyhteistyökumppani ensimmäistä kertaa. Yhtiö on vuosikymmeniä ollut tunnettu innovatiivista tuotteistaan monilla eri aloilla. Meneilään olevaan kilpailuun sopiikin erittäin hyvin se, että sen kärjessä on kaksi vastikään ammattilaiseksi siirtynyttä kalifornialaista pelaajaa.

Matthew Wolff voitti toukokuussa NCAA:n henkilökohtaisen mestaruuden. Hän pelaa vasta neljättä PGA Tourin kisaansa, aiemmmissa paras sijoitus on 50:s. Wolff hämmästytti lauantaina pelaamalla tuloksen 62, jolla hän siirtyi jaetulle johtopaikalle yhdessä Collin Morikawan ja Bryson DeChambeaun kanssa.

Wolffin maailmanlistan sijoitus on ennen kisaa päälle 1600:n

Wolffin maailmanlistan sijoitus on ennen kisaa päälle 1600:n

GETTY IMAGES

Merkittäväksi Wolffin johtopaikassa on se, että hän on nuorin 54 reiän jälkeen PGA Tourilla johtopaikkaa pitänyt pelaaja vuonna 1983 alkaneella tilastola.

Hänen takanaan listalla ovat seuraavia muun muassa Jordan Spieth, Tiger Woods ja Phil Mickelson. Sunnuntai on luonnollisesti Wolffille valtavan iso testi. Voitto muuttaisi hänen elämänsä täysin  ja toisi täyden pelioikeuden välittömästi.

Wolffin svingissä on valtavasti omintakeisuutta. Vasemman jalan vapautuminen eteen backsvingissä, sillä voiman hakeminen palloontulossa, mailan epäortodoksinen asento backsvingin ääriasennossa…

Wolff murskasi TPC Twin Cities-kentän lauantaina kokonaisvaltaisesti loistavalla pelillään. Tulokseen 62 sisältyi kymmenen birkkua ja yksi bogey. Kyseessä ei ollut suinkaan ylivertainen puttipäivä, sillä Strokes Gained-tilastossa Wolff otti etua muihin pelaajiin vain 1,5 lyönnin edestä

”Olen oppinut, että PGA Tourin pelaajat ovat todella hyviä kuten kiertueen mainokset kertovat. Tunnen taitojeni puolesta kuuluvani tänne, eikä minun mielestäni tarvitse muuttaa tekemisessäni yhtään mitään”, Wolff määritteli mediatilaisuudessa.

Collin Morikawaa pidetään Wolffia kypsempänä pelaajana voittamaan 3M Open

Collin Morikawaa pidetään Wolffia kypsempänä pelaajana voittamaan 3M Open

GETTY IMAGES

Päätöskierrokselle lähdettäessä ykkössuosikin viittaa kantaa toisessa parissa pelaava Bryson DeChambeau. Wolffia kirittää Collin Morikawa, joka myös siirtyi ammattilaiseksi alkukesästä. Morikawalla on näyttöä jo Kanadan kisan 14:sta sijasta.

US Openissa kohahduttanut Norjan tuore ammattilainen Viktor Hovland on jo kerran ollut 13:s PGA Tourilla.

3M Openissa Hovland jakaa sijalukua 27:s, ollen kuusi lyöntiä kärjestä.

Nimet Wolff, Morikawa ja Hovland kannattaa pistää jo nyt muistiin. Kolmikkko näyttää tulleen PGA Tourin kalustoon valmiina erittäin isoihin rooleihin.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Etsi luettavaa