Hyppää sisältöön

Matthew Wallace itsevarmana: ”Pystyn jatkossa haastamaan Brooksin ja DJ:n”

Matt Wallacella riitti ilonaiheita Bethpage Blackilla

Englannin Matthew Wallace odottaa PGA Championshipin kolmannen sijan jälkeen jo malttamattomana US Openia. Englantilaisia on maailmanlistalla 40:n ensimmäisen joukossa peräti kahdeksan.

Eurooppalaiset jäivät heti lähtökiihdytyksessä sivustaseuraajiksi kauden toisessa majorissa.

Sergio Garcia karsiutui majoreissa seitsemännen kerran peräkkäin, Rory McIlroy pelasi itsensä ulos voittotaistosta kahdella ensimmäisellä kierroksella, Tommy Fleetwood ja Justin Rose hapuilivat pahasti hyvien jaksojen välissä jääden kauas kärjestä.

Plussamerkinnän esityksistään saavat Matthew Wallace (3.), Shane Lowry (8.), Lucas Bjerregaard (16.) sekä Mike Lorenzo-Vera (16.)

Matthew  Wallace teki kisan aikana nopeita nousuja sekä sukelluksia tuloslistalla. Kolmas sija on vasta kolmatta kauttaan ET:lla pelaavalle melkoinen läpimurto, sillä neljässä ensimmäisessä hän oli karsiutunut kolmasti ja ollut kerran 19:s.

Lähtökohta kisaan oli Bethpage Blackilla henkisesti hyvin haastava. Wallace laski edellisenä sunnuntaina päätösreiíllä käsistään British Mastersin ykköstilan kipsattuaan viimeisillä viheriöillä itsensä toiseksi.

”Osoitin itselleni PGA Championshipissa, että osaan kilpailla, eikä ero maaiman parhaisiin ole kovin suuri. Kun saan parannettua pelini kaikkia osasia hivenen, pystyn haastamaan Brooksin (Koepka) ja DJ:n (Dustin Johnson) myös majoreissa”,  Wallace julisti kisan päätyttyä.

Tuoreimmalla maailmanlistalla hän on 25:s, seitsemänneksi paras eurooppalaisista.  Englantilaiset jyräävät vahvalla rintamalla. 40:n ensimmäisen joukossa heitä on nyt viidesosa, kahdeksan pelaajaa.

Wallacen nousu on ollut hämmästyttävän nopeaa ja voittojen sävyttämää. Ennen kauden 2016 alkua Wallace oli 1173:s.

Kuusi voittoa saman kauden aikana Alps Tourilla, sekä neljä ykköstilaa ET:lla 2017-2018 sinkauttivat hänet lähelle Ryder Cup-edustusta edellissyksynä.

Kuluva vuosi on sujunut ilman voittoja, mutta kisojen tasokin on noussut. PGA Championship oli Wallacelle jo yhdeksäs kisa PGA Tourilla.

”Odotan jo innoissani US Openia”, Wallace kertoi kisasta, jossa hän karsiutui vuosina 2017 ja 2018.

29-vuotiaan englantilaisen caddienä toimii nykyään European Tourin iäkkäin, mutta myös ansioituneimpiin lukeutuva konkari, 66-vuotias Dave McNeilly. Hänen aiempia työnantajiaan ovat Nick Faldo sekä Padraig Harrington. 

Miksi McIlroy jäätyy majoreissa?

Rory McIlroy on rakentanut melkoista kipsiä ylleen USA:ssa pidettävissä majoreissa.  Ennen PGA Championshipia USA:ssa pelatuissa kahdeksassa edellisessä majorissa McIlroy oli karsiutunut neljästi, jäänyt kolmasti sijoille 22-50, ja ollut vain kevään 2018 Mastersissa kärkikymmenikössä (5.)

Edelllisestä major-voitosta tulee elokuussa kuluneeksi viisi vuotta. Neljä major-voittoaan hän saavutti 15:n kisan jaksossa 2011-2014. Tässä vaiheessa 25-vuotiaan pohjois-irlantilaisen uskottiin jopa haastavan tulevaisuudessa Jack Nicklauksen ja Tiger Woodsin ennätykset majoreissa.

Viimeiset 17 majoria ovat tuottaneet kuitenkin vesiperän, seitsemän sijoitusta kärkikymmenikköön, mutta ei voittoja.

Rory McIlroyn ja caddie Harry Diamondin ilmeet kertovat oleellisen, majoreissa peli ei suju kuin ajoittain.

Rory McIlroyn ja caddie Harry Diamondin ilmeet kertovat oleellisen, majoreissa peli ei suju kuin ajoittain.

Getty Images

PGA:ssa hän nousi sunnuntaina kahdeksanneksi, jäätyään kahtena ensimmmäisenä päivänä 15 lyönnin päähän Koepkasta. McIlroy on pudonnut viimeisten vuosien aikana isojen kisojen epäonnistumisensa vuoksi kirkkaimmista parrasvaloista, vaikka maailmanlistan sijoitus on komeasti neljäs. 

 Players Championshipin maaliskuussa voittanut McIlroy  on pelannut kokonaisuutena upean alkukauden. Mastersin 21:s sija on kymmenestä kisasta ainoa, jossa hän ei ole ollut kymmenen ensimmäisen joukossa. 

Maailmanlistalla merkittävimpiä nousuja tekivät ykköspaikan ottaneen Brooks Koepkan lisäksi 14:ksi kivunnut Patrick Cantlay, sekä hänen kanssaan kolmatta sijaa jakanut Wallace (31-25).

Etsi luettavaa