Hyppää sisältöön

Matt Fitzpatrickin erikoinen chippityyli kummeksuttaa mutta toimii – katso video, jos et usko

Matthew Fitzpatrickin erikoinen tapa chipata toimii – eilen hän pääsi tuulettamaan onnistunutta birdieä. KUVAT: GETTY IMAGES

US Openin toinen kierros on jälleen vauhdissa. Loistavasti aloittanut Matt Fitzpatrick on noussut jo toisesi. Eilen hän huudatti eilen yleisöä upottamalla upean chipin erikoisella otteellaan.

Englannin Matt Fitzpatrick tarjoaa yleisölle nähtävää koko rahan edestä aika usein tarttuessaan chippimailaan.

27-vuotiaan grippi poikkeaa nimittäin totutusta – oikealta puolelta pelaava taituri lyö chipit nykyään usein vastaotteella, jossa vasen käsi on alhaalla ja oikea ylhäällä.

Eilen hän turvautui kyseiseen tapaan chipata The Country Clubin 12. reiällä syvästä karheikosta ja sai suorituksellaan paitsi yleisön myös selostaja David Fehertyn äimistelemään häikäisevää suoritustaan.

Eikä syyttä. Hän nosti vastaotteella pallon pehmeästi syvästä raffista ja antoi painovoimaan kuljettaa pallon liukkaalla viheriöllä – kyllä – suoraan reikään.

Uusi tapa gripata ja chipata on parantanut nuoren pelaajan lähipeliä merkittävästi.

”Chippaustilastoni ovat parantuneet 100 prosentilla viime vuodesta. Se on hyvä alku”, Fitzpatrick kertoi PGA Tourin haastattelussa huhtikuussa.

Eikä Fitzpatrick ollut aiemminkaan kelvoton chippaaja, päinvastoin, mutta nykyään hän on kiertueen parhaita esimerkiksi 10–20 jaardin matkalta lipusta.

”Minusta tuo tapa chipata on toistettavampi. Pallo lähtee lavasta samalla tavalla jokainen kerta, ja tiedät, mitä on tulossa. Minulla ei ollut normaalissa chipissä jipsiä, mutta koin lyöntini ja tapani vapauttaa maila vaikeammaksi saada toistettavaksi”, hän pohdiskeli.

Fitzpatrick sai idean vastaotteella chippaamiseen siitä, että hän käytti sitä harjoitteena treeneissään. Kentällä hän rupesi käyttämään sitä aluksi karheikoissa muutama vuosi sitten.

Ihan jokaisessa chipissä Fitzpatrick ei vastaotetta käytä – ainakaan vielä.

Etsi luettavaa