Hyppää sisältöön

Matt Fitzpatrick kuin kotonaan The Country Clubilla: ” US Openissa kenttä viritetään vaikeaksi, paras pelaaja voittaa”

Eurooppalaisilla on viikonlopun majorissa Kanadassa voittaneen Rory McIloryn, edellisvuoden ykkösen Jon Rahmin, ja alavireisesti viimeiset kuukaudet pelanneen Viktor Hovlandin lisäksi yksi jokeri taskussaan, Matt Fitzpatrick.

27-vuotias englantilainen on torstaina käynnistyvän US Openin ainoa pelaaja, joka on voittanut The Country Clubilla arvokilpailun.

Matt Fitzpatrick voitti vain 18-vuoden iässä 2013 The Country Clubilla US Amateurin. Tämän jälkeenkin hän on pelannut useaan otteeseen kentällä, joka oli vuonna 1894 niiden viiden joukossa, jotka perustivat USGA:n, USA:n golfliiton.

 US Amateurin voittaessaan Fitzpatrick asui Will Fultonin perheen luona ja ystävystyi näiden kanssa.

Fitzpatrick on tästä johtuen vieraillut useaan otteeseen heidän luona ja pelannut The Country Clubilla, jolla ei vuosittaisia PGA Tourin kisoja järjestetä.

Kotikenttäetu on siis olemassa, Fitzpatrickilla lisäksi vahva itseluottamus US Openin käynnistyessä.

“Pidän tavasta jolla USGA tekee kisoihinsa kenttien viritykset. Ne ovat poikkeuksetta vaativia, joka johtaa siihen, että paras pelaaja voittaa”, hän järkeilee.

Fitzpatrick on tunnettu tarkoista avauksistaan ja loistavasta puttpelistään myös todella nopeilla alustoilla.

Siirrytttyään 2014 ammattilaiseksi on englantilainen saavuttanut hyvään tahtiin voittoja DP World Tourilla, yhteensä seitsemän.

USA on kuitenkin vielä tekemätön rasti. Mahdollisuuksia ykköstiloihin on vuosien varrella ollut runsaasti, mutta kovuus loppuratkaisuissa on vielä uupunut.

Maailmanlistan 18:s sija kertoo kuitenkin siitä, että Fitzpatrick on todella laadukas pelaaja vuodesta toiseen.

Lähtökohta US Openiin on monilla tavoin hänelle parempi kuin koskaan.

Kauden kahdessa aiemmassa majorissa sijoitukset ovat 14:s ja viides. Edellisessä kisassaan Kanadassa hän saavutti jo kauden seitsemännen top 10-sijoituksensa.

USA:sta vielä puuttuva ykköstila on kaikkien todennäköisyyslaskelmien mukaan tulossa väkisinkin jossain vaiheessa.

The Country Club on US Amateurin voiton ja puolittaisen kotikenttäedun takia Fitzpatrickille kaikista major-kisojen kentistä paras mahdollinen metsästysmaa.

“Pelini vahvuudet ovat samat kuin voittaessani täällä 2013, mutta ne ovat kehittyneet yhdeksän vuoden aikana.”

Tukea pyrkimyksilleen voittaa US Openin hän saa myös tutulta Fultonin perheeltä, joka majoittaa Fitzpatrickin kisaviikon ajan.

Will Fulton on lisäksi nykyisin The Country Clubin puheenjohtaja.

Graeme McDowell palautti eurooppalaiset voittokantaan

Voittoa kisassa puolustaa Jon Rahm, joka pääsi 11 kuukauden mittaisesta voitottomuuuden tuskastaan Meksikon kisassa.

Toisen maailmansodan jälkeen eurooppalaisista oli vuoteen 2010 mennessä onnistunut US Openin voittamaan vain Tony Jacklin (1970).

Pohjois-Irlannin Graeme McDowell jätti 2010 suosikit Tiger Woodsin, Phil Mickelsonin ja Ernie Elsin taakseen 2010 Pebble Beachissa.

Viiden vuoden jaksoon euroista ykkösiksi ylsivät myös Rory McIlroy (2011), Justin Rose (2013) sekä Martin Kaymer (2014)

US Open pelattiin edellisen kerran The Country Clubilla 1988. Nick Faldo oli pitkään kiinni voitossa, mutta hän hävisi lopulta uusinnassa Curtis Strangelle.

Voittoja on saatu selville uusinnan kautta myös kahdella muulla kerrralla, jolloin The Country Club on kisaa isännöinyt.

1913 ykkönen oli 20-vuotias amatööri Francis Quimet, 1963 voittovuorossa oli Julius Boros.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kisan suorana. Torstain lähetys 18.00-03.00 on muiden päivien tapaan täyden työpäivän mittainen.

Lue lisää: Golfia televisiossa

US OPEN

LÄHDE: USGA

Etsi luettavaa