Hyppää sisältöön

Matilda Castrenin upea sarja major-kisoissa katkolla – U.S. Women´s Open jäämässä väliin suomalaistähdeltä

Matilda Castren on pelannut urallaan 11 majoria, joissa on karsiutunut vain kerran jatkosta. Paras sijoitus on toistaiseksi 19. Kuva: GETTY IMAGES

Matilda Castren (+2) ja Kiira Riihijärvi (+12) ovat avauskierroksen jälkeen cut-rajan väärällä puolella New Yorkin kupeessa pelattavassa LPGA:n kilpailussa.

Matilda Castrenin startti Michelle Wien emännöimässä kiertueen uudessa kilpailussa, MIzuho Americas Openissa, käynnistyi heikosti. Kahden bogin ja yhden tuplan tuloksena hän oli jo kuuden reiän jälkeen neljä yli parin.

Kaksi viimeistä kolmannesta kierroksesta sujuivat jo huomattavasti paremmin. Neljä birdieä ja kaksi bogia toivat yhteistulokseksen 74,+2.

120 pelaajan joukossa Castren on 67:s, poikkeuksellisesti vain 50 parasta pääsee mukaan viikonlopun kierroksille.

Kiira Riihijärven(+12) pelit LPGA:lla eivät ota sujuakseen. Torstain tulos jätti hänet tuloslistan viimeiseksi ja sinetöi kuudennen karsiutumisen yhtä monessa kilpailussa. Matkaa cut-rajalle on 12 lyöntiä.

Koko kauden ajan lähestymislyöntiensä kanssa vaikeroinut Riihijärvi osui vain kuudesti oikealla lyöntimäärällä viheriöön. Birdejä hän onnistui tekemään hyvällä prosentilla kaksi.

Kilpailua johtaa USA:n Lauren Hartlage (-7).

U.S. Women´s Openiin pääsy piukassa

Matilda Castren on pelannut kahden viimeisen vuoden aikana peräkkäin kymmenessä majorissa. Sarja on pisin suomalaispelaajista, täysin omassa luokassaan myös miehet huomioiden.

Castrenilla on paikka myös juhannusviikolla pelattavaan Women´s PGA Championshipiin kauden 2021 LPGA:n kisan voittonsa kautta.

Heinäkuussa Pebble Beach Golf Linksilla pelattavaan U.S. Women´s Openiin Castrenin tie on kuitenkin tukossa.

Maailmanlistan sijoitus (115.) on kaukana kisaan oikeuttavasta (75.), meriitit edelliskauden peleistä LPGA:lla eivät nekään ole riittäviä, eikä ykköstila kaudelta 2021 myöskään riitä enää näytöksi.

Castren pelasi jo toukokuun puolivälissä U.S Women´s Openin karsinnat New Jerseyssa, jääden neljän lyönnin päähän tarvittavasta sijoituksesta.

Takaporttina Castrenilla ovat meneillään oleva kisan lisäksi seuraavalla viikolla pelattava ShopRite LPGA Classic, sekä Women´s PGA Championship.

Paikka on saavutettavissa seuraavilla tavoilla:

  • Voittamalla joku kolmesta kisasta johon hän osallistuu
  • Nostamalla sijoituksensa maailmanlistalla 75:n joukkoon heinäkuun kolmanteen päivään mennessä. Tämä edellyttäisi kahta erittäin vahvaa sijoitusta kärkikymmenikköön.

Eurooppalaispelaajia U.S. Women´s Openin osallistujalistalla on toistaiseksi 24. Näiden joukossa on myös erikoiskutsun saanut Annika Sörenstam.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa