Hyppää sisältöön

Matilda Castrenin ja Sanna Nuutisen työpaikasta tehty dokumenttisarja valottaa pelaajien arkea, juhlaa ja ajatuksia elämästä

Gaby Lopez saa aiheestakin paljon ruutuaikaa dokumentissa. Meksikolainen kertoo varsin luonnikkaasti elämästään kiertueella ja tuntemuksistaan kaukana kotoa. KUVA: GETTY IMAGES

LPGA Tour Championship -kisan harjoituspäiviin ja tapahtumiin kentän ulkopuolella pureutuva kolmiosainen dokumentti tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen kulissien taakse.

Huippugolfarin elämä on paitsi hienoja kenttiä, kisoja ja matkustamista ympäri maailman, myös raakaa työtä ja oman itsensä etsimistä, tasapainottelua hektisessä tahdissa.

”Muistutan aina välillä itseäni siitä, että olen Gaby Lopez, joka on LPGA:lla pelaajan roolissa, enkä suinkaan LPGA:n pelaaja, jonka roolihahmo on Gaby Lopez. Tällä kiertueella altistuu normaalia helpommin unohtamaan elämän tärkeimpien asioiden merkityksen”, kiteyttää meksikolaispelaaja sarjan ensimmäisessä jaksossa

LPGA:n tekemä kolmiosainen dokumentti kuvaa ja seuraa kiertueen ehdottoman kerman, finaalikisaan selvinneiden pelaajien viikon tapahtumia.

Kamera kiertää nopeaan tahtiin valottaen paitsi pelaajien työviikkoa ja arkea, myös lyhyissä pätkissä pureutuen vapaa-aikaan, keskinäiseen kanssakäymiseen kentän ulkopuolella sekä heidän ympärillään työskenteleviin ihmisiin.

Oman puheenvuoronsa saavat pelaajien lisäksi caddie, Callawayn mailafittaaja sekä maailmankuulu valmentaja Sean Foley.

Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa kolmesta ovat jo ilmestyneet YouTubeen, kolmannenkin on luvattu ilmestyvän piakkoin.

Dokumenttisarjaa voi lämpimästi suositella paitsi huippugolfista, myös oman pelinsä kehittämisestä kiinnostuneille.

Jokaisella LPGA:n huipulle nousseella tähdellä on tarinansa, joita kuuntelisi huomattavasti pidempäänkin kuin mihin kolmessa parinkymmenen minuutin sarjassa ehditään.

Sarjan toteutus on monta luokkaa tasokkaampaa ja intensiivisempää kuin LPGA:n televisiolähetyksissä.

Toinen jakso käynnistyy Lopezin fysiikkatreenillä, jossa hänen koutsinsa ilmoittaa mittaavansa valmeennettavansa henkistä vahvuutta.

Kolmas jakso on katsottavissa 3.2. klo kolme alkaen.

Etsi luettavaa