Hyppää sisältöön

Matilda Castrenilla mainio avaus major-turnauksessa – lyönnin päässä yhdeksännestä sijasta

Matilda Castren (kesk.) saa myös perjantain aamukierroksellaan kiriapua kilpailussa toista sijaa jakavalta Australian Stephanie Kyriacoulta. Kuva: Getty Images

Matilda Castren (-1) nousi ensimmäisen kierroksen toisella puoliskolla kahden birdien avulla sijalle 23:s, neljän lyönnin päähän kisaa johtavasta Peiyun Chienista (-5). Eurooppalaisista Castren on hienosti kolmantena.

Teksasissa pelattava The Chevron Championship pelataan ensimmäistä kertaa Teksasissa, The Club at Carlton Woods Resortissa, Woodlandsissa.

Avauspäivänä kenttä osoitti vaativuutensa, alle parin sen kiersi vain 36 pelaajaa 132:sta osallistujasta. Taiwanin Peiyun Chien (-5) johtaa, lyönnin päässä hänestä ovat muun muassa suurimpiin suosikkeihin lukeutuva Nelly Korda, upeasti alkukaudesta pelannut Lilia Vu, sekä Matilda Castrenin pelikaveri, Australian Stephanie Kyriacou (-4).

Castren sai erinomaisen uransa kymmenennessä major-turnauksessa. Hän teki kierroksen aikana neljä birdietä ja kolme bogia. Sijaluku on jaettu 23. Samassa tuloksessa hänen kanssaan ovat supertähdistä Lydia Ko, Ariya Jutanugarn sekä Brooke M. Henderson.

Castren osui hyvin väyliin avauksillaan (11/14). Viheriöosumia tuli tavanomaista vähemmän (11). Puttien määrä (28) kertoo onnistuneesta lähipelistä.

”Ei ollut mitään hirveän hyvää peliä, mutta muutama hyvä lyönti, mistä tuli birdiet. Muutenkaan en lyönyt ihan niin montaa griiniä kuin olisin halunnut, olisiko ollut 11 griiniosumaa. Pari helppoa bogia jäivät harmittamaan. Mutta ihan hyvä startti, tästä se lähtee”, tuumasi Castren LPGA Communicationsille antamassaan lausunnossa.

”Tosi kiva pelata ensimmäinen major. Peli tuntuu hyvältä, olen treenannut ahkerasti. Hieman stressiä aiheuttanut muutto on nyt takana, nyt voi olla vapaalla mielellä täällä.”

Avauspäivän tulos 71, -1 oli kahdeksas perättäinen jonka hän pelasi alle parin tai pariin. Jakson aikana suomalaistähti on 17 alle parin.

Edelliskaudella hän oli samassa kilpailussa debyytissään 25. Tuolloin kisa pelattiin vielä Mission Hills Country Clubilla, Rancho Miragella, Kaliforniassa.

Kilpailun kannalta on erinomaista, että Jack Nicklauksen suunnittelema The Club at Carlton Woods osoittautui torstaina areenaksi, jossa tuloshaitari on leveä, eikä huipputuloksia tarjoilla osallistujille kasapäin.

Kisan suosikeista kauimmas kärjestä jäivät Lexi Thompson (+2), Madelene Sagström (+2) sekä Leona Maguire (+4).

Eurooppalaisista Castrenin edellä ovat avauspäivän jälkeen vain Georgia Hall (-2) sekä Carlota CIganda (-2)

LET:lla kaudella 2021 loistanut Kyriacou lopetti torstain kierroksensa hulppealla tavalla eagleen.

Perjantaina Matilda Castren lähtee Stephanie Kyriacoun ja Pia Babnikin kanssa kierrokselleen aamun ensimmäisessä ryhmässä kentän kymmenenneltä Suomen aikaa klo 15.15.

Elisa Viihde Viaplayn päivän ensimmäinen lähetys (18.00-23.00) saattaa tuoda myös Castrenin kuvaruutuun.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa