Hyppää sisältöön

Matilda Castrenilla vauhti päällä Chevron Championshipissa – viisi lyöntiä kärkeen golfin major-turnauksessa

Matilda Castren missasi vain kaksi viheriötä perjantain kierroksella. Oletettavasti molemmilla kerroilla bunkkeriin, joista suomalaistähti tarvitsi kolme lyöntiä reikään päästäkseen. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren (71-69,-4) teki kovan nousun tuloslistalla Chevron Championshipissa kahden viimeisen reiän birdiellään. Ennen viikonopun kierroksia hän on 16:s, viisi lyöntiä Japanin Hinako Shibunoa (-9) jäljessä.

Shibuno teki aamupäivän parhaaksi tulokseksi 66,-6, otti kärkipaikan joka myös pysyi hänen hallussaan kierroksen loppuun asti.

23-vuotias japanilainen on voittanut LPGA:n urallaan vain yhden kilpailun, Women´s Openin suurena yllättäjänä kaudella 2019.

Suomalaisin silmin katsottuna kauden ensimmäiseen majoriin Kalifornian Rancho Miragella tuli perjantaina hurjasti lisää mielenkiintoa Matilda Castrenin hienon nousun tuloksena.

Hän paransi kierrostulostaan torstaista kahdella Dinah Shore Tournament Coursella, jossa Chevron Championship pelataan viimeisen kerran ennen muuttoa Teksasiin.

Castren osui viheriöihin peräti 16 kertaa, upotti viisi birdieputtia ja teki kaksi bogia. Oletettavasti ne molemmat tulivat hänen missattua lähestymisenä bunkkeriin, ja tarvittuaan sieltä kolme lyöntiä reikään pääsemiseksi.

Avauksissa osumia väyliin tuli kymmenen, yksi enemmän kuin torstaina.

Alkukaudesta alle odotusten pelannut Castren pääsee kahdelle viimeiselle kierrokselle erinomaisesta asemasta.

Eroa kisaa johtavaan Shibunoon on viisi lyöntiä, viidenteen sijaan kolme, ja yhdeksättä sijaa jakaviin pelaajiin vain yksi lyönti.

Suomalaisen edellä olevista eurooppalaisia on neljä, näistä parhaana kahdessa edellisessä kilpailussa voiton ja kakkostilan saavuttanut Tanskan Nanna Koerst Madsen.

Castren kärjessä viheriöosumien määrässä

Matilda Castren jatkaa Chevron Championshipissa vahvoja esityksiään major-kisoissa.vKUVA: Petri Timonen

Kahden ensimmäisen kierroksen aikana Castren on loistanut lähestymisillään. Väyläosumiin jäi viikonlopulle parannettavaa Yhdeksän missattua väylää (19/28) on saldo, jolla hän jää useimmille kärkipään pelaajille.

”Draivi ei ole ollut ihan parasta nämä kaksi päivää. Aika paljon missejä ollut oikealla, enkä ole ihan varma mistä se johtuu. Olen kuitenkin saanut hyvin paikattua”, Castren määritteli tiedotteessaan

Lähestymiset ovat olleet viheriöosumilla mitattuna kuumia.

Castren on päässyt puttaamaan birdietä 30 kertaa, enemmän kuin yksikään kärkinelikosta Hinako Shibuno (28), Annie Park (25) , Patty Tavatanakit (29) , Jennifer Kupcho (27).

”Ihan hyvin olen lyönyt pallloa. Tänään oli enemmän birdiepaikkoja kuin eilen. Toiseksi viimeisellä meni 8–9-metrinen putti sisään ja viimeisellä upposi parimetrinen birdie, joten kiva lopetus kierrokselle. Tästä on hyvä jatkaa viikonloppuun.”

Uransa kuudennessa majorissa pääsy jatkoon on Castrenille viides, ainoa karsiutuminen tuli kauden 2021 PGA Championshipissa.

Mielenkiintoista on se, että ennen karsiutumiseen päättynyttä majoria hän oli voittanut edellisen kisansa, ensimmäisen kerran LPGA:lla.

Karsiutumisen jälkeen Castren ei jäänyt kuplaansa, vaan oli seuraavassa kisassa hienosti toinen vain lyönnin maailmanlistan nykyiselle ykköselle Jin Young Koolle hävinneenä.

Paras sijoitus on toistaiseksi Evian Championshipissa saavuttamansa 19:s, kolmessa muussakin sijaluku on ollut 20-30 välissä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan kaikki kierrokset suorina.

Lauantain kierrokselleen kello 22.41 Castren saa parikseen Slovenian 18-vuotiaan superlupauksen Pia Babnikin.

Suora lähetys kolmannen kierroksen tapahtumista käynnistyy lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 00.00 ja kestää 05.00 asti.

Lempinimellä ”hymyilevä Tuhkimo” kulkeva Hinako Shibuno ei ole onnistunut viimeisissä kuudessa majorissaan. Paras sijoitus on 34.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tulospalvelu

Etsi luettavaa