Hyppää sisältöön

Matilda Castrenilla kovat kirittäjät tärkeässä kisassa Floridassa

Matilda Castren osallistuu tällä viikolla Belleairissa, Floridassa Pelican Women's Championshipiin. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castrenin pelikavereista toinen mahtuu maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon.

Matilda Castren starttaa itselleen tärkeään Pelican Women’s Championshipiin torstaina klo 7.28 paikallista aikaa. Suomessa kello on tuolloin 14.28.

Kahdelle ensimmäiselle kierrokselle suomalainen saa kovat kirittäjät, sillä hän pelaa ne Korean Hyo-Joo Kimin ja Ayaka Furuen kanssa.

Kim mahtuu maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon (9:s), ja Furuen sijoitus tuoreella listalla on 22:s. Molemmat pelaajat sijoittuvat korkealle myös LPGA:n rankingissa. Kim on 12:ntenä ja Furue on 15:ntenä.

LPGA-kiertuetta on jäljellä kaksi kilpailua. Kiertueen finaaliin eli Tour Championshipiin pääsee 60 parasta pelaajaa rankingin perusteella.

Castrenin sijoitus on 62:s, mutta todennäköisesti hänen edellään olevista ainakin Ruotsin Linn Grant ja Yhdysvaltain Jessica Korda eivät pysty osallistumaan kauden huipennukseen, jossa on peräti seitsemän miljoonan dollarin potti.

Listalla 51:ntenä oleva Grant ei pääse matkustamaan Yhdysvaltoihin, koska hänellä ei ole koronarokotetta. Korda (32:s) puolestaan tiedotti eilen, että selkävamman vuoksi hänen kautensa on paketissa.

Castrenin peli on tuloillaan, sillä viime viikolla hän sijoittui Japanissa hienosti jaetulle kymmenennelle sijalle.

Lähtöajat

Etsi luettavaa