Hyppää sisältöön

Matilda Castrenilla kelpo startti majorissa – kärki karkaa viheriöillä

Matllda Castren tarvitsee sunnuntaina hyvän puttivireen tehdäkseen nousua tuloslistalla. KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren on Chevron Championshipissa avauskierroksen jälkeen 27:ntenä. Anna Nordqvist tavoittelee uransa neljättä major-voittoa.

Matilda Castren onnistui kenttäpelissään Dinah Shore Tournament Coursella varsin hyvin, kun hän avasi kauden ensimmäisen major-turnauksen tuloksella 71 (-1).

Väyläosumia kertyi tavanomaista vähemmän 9/14, mutta viheriöllä suomalaistähti pääsi linjaamaan birdieputteja kuitenkin peräti 14 kertaa.

Kierros käynnistyi iltapäiväkierroksen ainoalla bogilla. Birdiejä kertyi kaksi ja putteja 31.

Tuloskortti oli siisti, mutta birdien alhainen määrä jätti hänet viiden lyönnin päähän kärkiparista Jennnifer Kupchosta ja Minjee Leestä, jotka kiersivät kentän 66 lyönnillä.

Anna Nordqvist on voittanut Women´s Openin, Evian Championshipin sekä PGA Championshipin . Career Grand Slamista puuttuvat vielä Chevron Championship sekä U.S. Open. KUVA: GETTY IMAGES.

Kolmantena tuloslistalla on hallitseva mestari Patty Tavatanakit (-5) ennen Anna Nordqvistia (-4) ja viittä muuta pelaajaa, jotka ovat kolme lyöntiä Castrenia edellä.

Hyvin yllättävää avauspäivän osalta on se, että edellisviikon voittaja Atthaya Thitikul (+2) ja maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko (+2) ovat cut-rajan väärällä puolella.

Ko manaili kierroksen jälkeen puttipeliään. Niitä merkittiin tilastoihin 34.

Kahdelle viimeiselle kierrokselle selviäminen on Chevron Championshipissa helpointa viidessä majorissa, sillä 70 pelaajaa 115:stä pääsee jatkoon.

Puttitilastot kulkeneet väärään suuntaan

Castrenin yhdistelmä 14 viheriöosumaa, 31 puttia ja vain kaksi birdietä on sellaisenaan varsin tehottoman oloinen. Yksittäisestä kierroksesta on vaikea pisteytyksiä antaa, sillä nämä perustilastot eivät kerro, miltä matkoilta Castren on palloaan liikkeelle lähettänyt.

Kauden 2022 puttitilastoissa (Strokes Gained) Castren on 14 tilastoidun kierroksen perusteella ollut ottavana osapuolena.

Hän on hävinnyt keskivertoputtaajallle kierrosta kohden viheriöillä 1,040 lyöntiä.

Sijoitus 142 tilastoidun pelaajan listalla on 119:s. Edellisellä kauden päätteeksi saldo oli +0,07 ja sijaluku 72:s.

Miinusta on kierrosta kohden omiin tilastoihin nähden 1,11 lyöntiä, joten pelin eri osa-alueista puttaamisessa Castrenilla on eniten kehitettävää.

Patty Tavatanakit oli jo edelliskaudalla Tourin paras puttaajaa. Kuluvalla kaudella sijoitus on sama, thaimaalainen voittaa keskivertoputtaajaa kierrosta kohden häkellyttävästi 1,78 lyöntiä putteri kädessään. KUVA: GETTY IMAGES

Torstain kierros meni oletettavasti pakkasen puolella. Kärkikolmikko (Kupcho, Lee, Tavatanakit) osui viheriöihin keskimäärin Castrenia heikommin (13,66 /14).

Silti heidän birdiensä keskiarvo (6,33) oli Castreniin (2) verrattuna yli kolminkertainen. Torstain kierroksella kolmikon puttien keskiarvo (26,33) oli onnistumisista johtuen lähes viisi lyöntiä Castrenia (31) parempi.

Perjantain kierrokselleen Matilda Castren lähtee Suomen aikaa kello 7.55.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät Chevron Championshipin kaikki neljä päivää. Perjantaina lähetysajat ovat: 19.00-24.00 ja 2.00-5.00 (la).

Tulospalvelu


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa