Hyppää sisältöön

Matilda Castren: ”Tuntuu tosi hyvältä”

Matilda Castrénilla oli hymy herkässä kun paikka LPGA Tourille varmistui

Matilda Castrenin juhlat LPGA Tourin kortin varmistuttua jäävät lyhyiksi. Edessä on auton pakkaus ja muutto Floridasta Kaliforniaan, San Diegoon asuntoon jonka hänen poikaystävänsä on pariskunnan ensimmäiseksi yhteiseksi kodiksi valinnut.

Matilda Castren teki  karsintafinaalin viimeisellä viheriöllä tap-in birdien ja varmisti kotimaisten huippupelaajien joukosta kauden  positiivisimman  yllätyksen saavuttamalla paikan LPGA Tourille kaudeksi 2020.

Hän oli reilu puoli tuntia rankan kahdeksan kierroksen mittaisen karsintafinaalin jälkeen vielä hieman pyörällä päästään, mutta silti rauhallisen oloinen.

”Tuntuu tosi hyvältä. Sijoitusta 45:n ensimmäisen joukkoon lähdin tänne hakemaan, työpaikkaa. Ja se saavutettiin. Nyt seuraan tässä vielä miten kentällä olevat pelaavat, sijoitukseni kehittymistä”, hän kertoi GoGolfille.

Päivästä näytti muodostuvan jopa dramaattinen, tai ainakin jännityksentäyteinen, kun ”Madde” oli kierrostaan kaksi yli kuuden reiän jälkeen ja sijaluku oli jonkin aikaa päälle 40:n. Hän oli tässä vaiheessa pelannut 24 perättäistä reikää kahdeksan yli parin…

”Oli se toki inhottavaa avata kierros bogeylla. En hermostunut,  pelasin läpi päivän hyvin, birdiet kahdeksikolla ja yhdeksiköllä rauhoittivat. Laitoin niillä 4,5 ja kuusimetriset putit sisään. Sanoisin, että tämä viimeinen kierros oli ihan peruspeliä. 17:lla alamäkeen upottamani birdie maistui erittäin hyvältä, viimeisellä oli vain tap-in birkun varmistamiseksi”, Castren jatkoi.

Matilda Castren pystyi pelaamaan kuusi kierrosta tietämättä sijoitustaan tai yhteistulosta jolla kulloinkin oli ”rajan” oikealla puolella.

”Kahdella viimeisellä kierroksella kentällä oli tulostaulut. Seitsemännellä kierroksella kun aloitin  varsin huonosti, oli hyväkin saada se info, että en pudonnut niin paljon kuin  olisi voinut kuvitella. Olosuhteet koettelivat muitakin.”

Matilda Castren on saavuttanut amatöörinä runsaasti menestystä, myös joukkuekisoissa. Kuvassa EGS:n SM-kultaa saavuttanut joukkue Sandra Salonen, Matilda Castren, Anne Hakula, Annika Nykänen.

Matilda Castren on saavuttanut amatöörinä runsaasti menestystä, myös joukkuekisoissa. Kuvassa EGS:n SM-kultaa saavuttanut joukkue Sandra Salonen, Matilda Castren, Anne Hakula, Annika Nykänen.

Anne Castren-Wasastjjerna

Valmentaja Petteri Nykky oli Castrenin caddienä neljä ensimäistä kierrosta.

”Toisella puoliskolla apuna oli ammatticaddie, joka oli Petterin tavoin erittäin hyvä. Petterin kanssa loimme nuotit ja ajatukset kisaa varten. Olin hyvin kartalla pelini kanssa lähes koko ajan. Tämä meni kuten suunniteltiin.”

Tie vie San Diegoon

Matilda Castrenilla ei ollut tuoreeltaan kisan jälkeen valmiita ajatuksia juhlimiselle.

Ensimmäisinä onnittelijoina olivat neljä viimeistä kisapäivää Pinehurstissa jännittänyt isä Petri Castren, sekä  lauantaina kisapaikalle saapunut poikaystävä Daniel Moreno, joiden kanssa Matilda riensi syömään kierrokesn jälkeen

Jo alkavalla viikolla hän tyhjentää Floridan Tallahasseessa sijaitsevan asuntonsa ja varastot, pakkaa oleellisen Volkswagen Golfiinsa ja ajaa länsirannikolle San Diegoon.  Daniel Moreno on valinnut pariskunnalle ensimmäisen yhteisen kodin, jota Madde ei ole vielä nähnyt kuin kuvista.

Matilda Castrenin ja Daniel Morenon ensimmäinen yhteinen koti sijaitsee pian San Diegossa

Matilda Castrenin ja Daniel Morenon ensimmäinen yhteinen koti sijaitsee pian San Diegossa

Petri Castrén

”Kaliforniaan muutto on mieluisa asia. Uskon, että se on golfilleni eduksi, sää on parempi kuin Tallahasseessa ja kentät sekä harjoitusolosuhteet ovat erinomaisia”

Golfia Matilda Castren ei kuitenkaan muutamaan viikkon ehdi juuri miettiä muuton takia, Suomeen hän tulee visiitille joulukuussa.

”Viimeiset pari kuukautta ovat menneet golfillisesti erittäin hyvin, mutta pian on myös loman ja rentoutumisen aika, kunnes valmistautuminen LPGA Tourin kisoihin käynnistyy.”

LPGA Tourin ensimmäiset kilpailut kaudella 2020 pelataan tammikuussa.

Etsi luettavaa