Hyppää sisältöön

Matilda Castren selvitti haasteet ja pelaa US Openin jatkokierroksilla: ”Tästä pystyy tekemään hyvin nousua”

Matilda Castren arpoi eilen kahden mailan välillä reiällä numero 17. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren läpäisi jälleen cutin major-turnauksessa, vaikka lopussa suomalaistähteä rupesi jännittämään.

Matilda Castrenin vähimmäistavoite oli päästä pelaamaan kaikki neljä kierrosta naisten US Openissa, ja se täyttyi. Castren on kahden kierroksen jälkeen sijalla 36 yhteistuloksessa +1 (69-74).

Castrenin toinen kierros Pine Needlesin kentällä pelattavassa kilpailussa sai jääkylmän startin, kun hän teki heti ensimmäiselle reiälleen (kentän 9. reikä) tuplabogin ja seuraavalle reiälle bogin.

Hankaluudet eivät jääneet tähän, sillä hänen korttiinsa merkattiin myös toinen tuplabogi–bogi-yhdistelmä rei’ille 14 ja 15 (kentän 4. ja 5. reikä).

”Kaksi avausta tuli kalliiksi. Yksi meni veteen ja toinen tosi vaikeaan paikkaan, mistä tuli sitten tuplabogit”, Castren kertoi päivän haasteistaan tiedotteessa.

Avauskierroksen jälkeen komeasti kahdeksantena ollut Castren onnistui tuplabogiensa välissä tekemään kuitenkin kolme birdieä, jotka olivat jatkoonpääsyn kannalta ensiarvoisen tärkeät. US Open on Castrenin uran seitsemäs major-turnaus. Vain kerran kilpailu on päättynyt putoamiseen kahden kierroksen jälkeen.

Castren myönsi, ettei kierroksen loppu ollut hänelle helppo.

”Takaysillä oli aika stressaavat viimeiset väylät, kun sinne tuli tuplabogi ja bogi peräkkäin.”

”Tästä pystyy tekemään hyvin nousua”

Parista huonosta avauksesta huolimatta Castren on ollut tyytyväinen pelinsä tasoon.

”Peli on toiminut ihan hyvin. Ja aina pitää olla tyytyväinen, kun pelaa US Openissa viikonloppuna. Se oli ensimmäinen tavoite ja se on nyt täytetty”, Castren sanoi kovassa tuulessa käydyn toisen päivän jälkeen.

Kolmannelle kierrokselle Castren saa pelikaverikseen slovenialaisen Pia Babnikin. Castren ja kovaa jälkeä Ladies European Tourilla viime kaudella tehnyt Babnik aloittavat kierroksensa kello 16.31 Suomen aikaa.

”Hyvillä mielin lähdetään viikonloppuun. Tästä pystyy tekemään hyvin nousua”, Castren sanoi luottavaisena.

Kilpailun kärkipaikka on tässä vaiheessa Minjee Leen ja Mina Harigaen hallussa. He ovat tuloksessa -9.

Viaplayn lähetys kolmannesta kierroksesta käynnistyy kello 19.00.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa