Hyppää sisältöön

Matilda Castren sai Petteri Nykyn caddiekseen: ”Rennolla mielellä karsintafinaaliin”

Matilda Castrenin unelma LPGA Tourilla pelaamisesta vaatii hyvää onnistumista kahdeksan kierroksen karsintafinaalissa

Matilda Castren käynnistää keskiviikkona kello 15.34 ensimmäisen kahdeksasta karsintafinaalin kierroksestaan Pinehurst Resortissa, Pohjois-Carolinassa.

Edellisviikolla kolmella viimeisellä kierroksella ( 75-71-70-67,-5) vakuuttavasti karsinnan toisessa vaiheesssa pelannut Matilda Castren on suuren mahdollisuuden edessä LPGA Tourin karsintafinaalissa. 

Mukana on 98 pelaajaa, näistä peräti 45 saa kategorian 14 kauden 2020 kiertueelle. Käytännössä pelimahdollisuuksia aukenee aiempien vuosien perusteella reilummin vain karsintafinaalin parhaille, viimeisten rajan oikealla puolella olevien joutuessa tyytymään satunnaisiin kisoihin kauden aikana.   Edellisenä syksynä karsinnan voittnut Jeongeun Lee6  voitti US Openin. 

Castren on terästänyt otettaan ja menestystään Symetra Tourilla ja toisessa karsintavaiheessa syksyn edetessä. Rima on toiseen vaiheeseen verrattuna huomattavasti korkeammalla, sillä finaalin osallistujista 37 pelasi päättyneen kauden LPGA Touria, 22 oli Symetra Tourilla sijoilla 11-35. Castrenin on yksi 38:sta pelaajasta, jotka selvisivät finaaliin toisen vaiheeen kautta, lisäksi mukana on yksi pelaaja, joka sai paikan  maailmanlistan kautta (top-75).

Finaali pelataan kahdeksan kierroksen mittaisena, ennen kahta viimeistä  18 tuloslistan viimeistä pudotetaan pois. Neljä ensimmäistä pelataan Pinehurst No. 6 kentällä, toinen puolisko Pinehurst No. 9 kentällä

”Ne ovat keskenaan tosi erilaisia. Toisella ruoho on bermudaa, toisella ruoholajike on bent. No. 6 on aika selkeä peruskenttä, avauksissa tilaa, mutta griinit kaltevat ja korotetut, paljon bunkkereita ympärillä. Myös korkeuseroja on paljon. Täällä on satanut paljon viimeisten päivien aikana, joten kenttä pelataan märkänä sekä pitkänä”, Castren viestitti.

Petteri Nykyn tehtävänä on saada valmennettavalleen hyvä vire pelipäiviksi ja pitää positiivista tunnelmaa yllä kierrosten aiikana.

Petteri Nykyn tehtävänä on saada valmennettavalleen hyvä vire pelipäiviksi ja pitää positiivista tunnelmaa yllä kierrosten aiikana.

Teemu Tyry

Hänen caddienään toimii neljän ensimmäisen kierroksen ajan valmentaja Petteri Nykky, joka saapui Pohjois-Carolinaan tiistaina. Kilpailun toiseen jaksoon Castrenilla ei vielä ole valmista suunnitelmaa caddien osalta.

”Rennolla ja hyvällä mielellä lähden tavoittelemaan menestystä. Kärsivällisyys on tärkeää, kahdeksan kierroksen kisassa ei ole syytä mennä asioideen edelle”, Matilda Castren muistuttaa itseään.

LPGA Tourin karsintafinaali:

-Pelataan 144 reiän mittaisena Pinehurst Resortissa, Pohjois-Carolinassa

-Mukana 98 pelaajaa, joista 45 saa kategorian 14 kaudelle 2020

-Osallistujia 24:sta eri maasta. USA:sta 46,  Koreasta seitsemän.

-Palkintopotissa 150 000 dollaria

Tulospalvelu

Etsi luettavaa