Hyppää sisältöön

Matilda Castren saa Scottish Openissa kotiyleisön suosikin kirittäjäkseen: ”Links-kentällä voi olla luova varsinkin viheriöiden ympärillä”

Matilda Castren (vas.) pelaa Scottish Openissa ensimmäistä kertaa, ja saa mittatikuikseen pitkälti samoja pelaajia, kuin Evian Championshipissa sekä seuraavan viikon AIG Women´s Openissa. KUVA: GETTY IMAGES

TV-kamerat ja yleisö seuraavat Matilda Castrenia ja samassa ryhmässä pelaavaa emäntämaan Louise Duncania torstaina käynnistyvässä kisassa.

Matilda Castren ja muut LPGA Tour -pelaajat pääsevät tällä viikolla pelaamaan links-golfia yhdessä Ladies European Tourin pelaajien kanssa, kun Women’s Scottish Open pelataan Dundonald Links -kentällä Glasgow’n lounaispuolella.

Sunnuntaina päättyneessä Evian Championshipissa 40:nneksi sijoittunut Castren lensi maanantaina Ranskasta Skotlantiin valmistautumaan tulevaan koitokseen.

”Pelasin tiistaina harjoituskierroksen Bakkerin Kristan kanssa. Oli mukavaa olla suomalaisseurassa. Muutenkin tuntuu, että joka nurkan takana on suomalaisia. Oli se sitten Unski, Noora, Sanna tai Krista”, Castren luetteli samassa kilpailussa pelaavia suomalaispelaajia.

Castrenin mainitsemien Ursula Wikströmin, Noora Komulaisen, Sanna Nuutisen ja Krista Bakkerin lisäksi mukana suomalaisista on myös Tiia Koivisto.

Links-golf on valmistautumista Women´s Openiin

Yhdysvalloissa pääsääntöisesti pelaavalle Castrenille visiitti golfin synnyinseuduille on mukava kokemus.

Links-kentillä peli muuttuu täysin erilaiseksi golfiksi kuin mitä normaalisti LPGA Tour -kentillä Yhdysvalloissa pelataan.

Scottish Open on Castrenille, Tiia Koivistolle sekä Sanna Nuutiselle erinomaista valmistautumasta seuraavan viikon AIG Women´s Openiin.

Se pelataan Skotlannin linksien ykkösketjuun kuuluvalla Muirfieldin kentällä.

”Kiva päästä lyömään vähän erilaisia lyöntejä ja pelaamaan erilaista golfia. Täällä voi olla aika luova, eikä aina tarvitse lyödä samanlaisia lyöntejä varsinkaan griinien ympärillä”, Castren kertoo links-golfin luonteesta.

Skotlannissa tuuli näyttelee isoa roolia pelissä. Harjoituskierros antoi pientä esimakua tulevasta.

”Tänään oli tuulta 15 mailia tunnissa, ja se jo liikuttaa palloa. Tällä viikolla täytyy pitää palloa matalalla. Chipeissäkin tuuli vaikuttaa. Sääennuste on luvannut seuraaville parille päivälle tosi tyyntä, mikä olisi tosi yllättävää. Katsotaan, mitä sieltä sitten tulee.”

Kilpailun suurin suosikki on Lydia Ko yhdessä Jin Young Kon, Minjee Leen, Atthaya Thitikulin ja Ruotsin Linn Grantin kanssa.

Castrenin kanssa samassa ryhmässä pelaa kotiyleisön riemuksi viime vuoden Amateur Championship -voittaja Louise Duncan, joka siirtyi juuri ammattilaiseksi ja pelaa ensimmäistä kilpailuaan ammattilaisena.

Hän sai sponsorin kutsun kilpailuun. Duncania ennakoidaan jopa potentiaaliseksi menestyjäksi viikonlopun kisassa. Edellisvuoden Women´s Openissa hän oli lopputuloksissa kymmenes ja paras amatööri.

Ryhmän kolmas pelaaja on korealainen In Kyung Kim.

Torstaina ryhmä aloittaa pelinsä 10. tiiltä 14.53 Suomen aikaa. Perjantaina kolmikolla on aamuvuoro, kun he lähtevät kentälle 9.48.

Kilpailua voi seurata Ruutu+ -palvelun kautta. Kahtena ensimmäisenä kisapäivänä lähetykset käynnistyvät 17.00. Viikonlopun kierroksille pääsee mukaan 15.30 alkaen.

Tulospalvelu

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa