Hyppää sisältöön

Matilda Castren rajan oikealla puolella LPGA:n karsinnoissa: ”Lähipeli pelasti tulokseni”

Matilda Castrenin ja Petteri Nykyn tiimityö toimi erinomaisesti avauspäivänä. Kuva Talmassa kesällä pidetystä lähipelitreenistä

Matilda Castrenin (71, par) päivän huipppuhetki Pinehurst Resortissa tuli viimeisellä, jossa hän upotti chippinsä 25 metrin matkalta.

LPGA:n karsintafinaalissa on mukana 98 pelaajaa, joista 45 saa kahdeksan kierroksen uurastuksen jälkeen pelioikeuden. Matilda Castren on avauspäivän jälkeen sijaluvulla 25:s kolmanneksi parhaana europpalaisena. Takana ovat myös kisan neljä ruotsalaista, näiden joukossa maailman ykkösamatööreihin lukeutuva Frida Kinhult.

Aamun ensimmäisissä ryhmässä Pinehurst 6. kentälllä kiertänyt Castren teki alkuun seitsemän paria, bogeyt väylillä kahdeksan ja yhdeksän, ollen vielä ennen neljää viimeistä kaksi yli parin.

Birdie 15:lla (par-5) nosti häntä toistakymmentä sijaa, viimeisellä ”Madde” chippasi sisään 25 metrin matkalta ja nappasi päivän toisen birdien.

”Tuloskortti ei näytä kummoiselta, mutta oli erittäin tapahtumarikas päivä. Tein  paljon up/downeja, pelastuksia sieltä sun täältä. Lyönnin kanssa oli vähän hankaluuksia koko päivä mutta lähipelillä sain aikaan hyvän tuloksen”, Castren ynnäsi päivän esityksensä.

” Petteri (Nykky) oli huippucaddie ja tärkeä apu, mikä oli kyllä odotettavissakin. Kävimme  kierroksen jälkeen läpi lyöntiin liittyviä asioita, torstain kierrokselle on mainio lähtökohta ja vire päällä.”

Toiselle kierrokselleen Matilda Castren lähtee kello 19.59 Suomen aikaa

Kilpailua johtaa tuloksella 65,-6 USA:n Kim Kaufman, joka on pelannut pääkiertueella vuodesta 2014 ja ansainnut 1,5 miljoonaa taalaa onnistumatta kuitenkaan voittamaan vielä yhtään kilpailua.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa