Matilda Castrén pysyi kärkikymmenikössä Tournament of Championsissa – puttien määrä vei mahdollisuuden huipputulokselta

Matilda Castrén tavoittelee sunnuntaina uransa neljättä sijoitusta kymmenen joukkoon LPGA:lla. (KUVA: GETTY IMAGES)

Matilda Castrén (73-66-71,-6) oli kolmannen kierroksensa päätyttyä Lake Nona Golf & Country Clubilla kymmenentenä.

Kolea (12 °C) ja ajoittain sateinen ilma saivat LPGA:n tähdet värjöttelemään tavanomaista runsaammassa asustuksessa kauden avauskilpailun kolmantena päivänä.
Matilda Castrén lähti liikkeelle huomattavasti ennen kärkinaisia, jotka muiden tavoin kiertävät kaksi julkkisten pistekisaan osallistuvaa pelaajaa seuranaan.

”Tänään oli ok kierros keliin nähden. Oli hirveä sää ja todella kylmä. Pelasin melkein koko kierroksen pipo päässä. Välillä tuli myös vettä vaakatasossa, joten siihen nähden olen tyytyväinen kierrokseen”, Castren kertoi kierroksen päätyttyä tiedotteessaan.

Suomalaistähti aloitti aiempien päivien tapaaan vahvasti, teki kolmella ensimmäisellä kaksi birdietä nousten hetkessä kuudenneksi. Ulosmenoon kirjattiin yksi bogey, jonka Castrén kuittasi kymmenennen birdiellään.

Perjantain tapaista loppukiriä ei lauantaina nähty. Castrénilta jäivät birdiet tekemättä helpoilla 14:lla ja 15:lla.
Päivän toisen boginsa hän teki 16:lla ja kirjautti tuloksekseen 71,-1.

”Siellä oli muutama paikka, mitkä jäivät käyttämättä, mutta olosuhteisiin nähden tämä oli ihan hyvä päivä. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle. Huomenna pitäisi olla parempi sääkin”, Castren ennakoi päätöskierrosta.

Viheriöihin Castrén osui kahtena ensimmäisenä päivänä 14 kertaa, lauantaina 15.
Perjantaina hänen puttiensa määrä oli erinomainen 26, ensimmäisellä ja kolmannella kierroksella 32, jolla huipputuloksen tekeminen on käytännössä mahdotonta.

Yhteistuloksella -6 hän on kisan ollessa vielä kärkipään osalta kesken jaetulla kymmenennellä sijalla Lydia Kon kanssa.
Sijoitus ei illan aikana voi enää heikentyä, mutta yhdeksänneksi nouseminen on vielä mahdollista.

Kisan johtopaikalla on perjantaina Castrénin tavoin tuloksen 66,-6 pelannut Nelly Korda (-12/49 reikää)
Eurooppalaisista ainoana Castrénin edellä on Ranskan Celine Boutier.

Ero kärkeen tullee lauantain pelien päättyessä olemaan 6-8 lyöntiä, joten mahdollisuudet voittoon ovat varsin pienet.

Arvokas saavutus olisi myös sijoittuminen kymmenen joukkoon. Yhteensä 26 LPGA:n kisaa pelannut Castrén on sijoittunut kymmenen joukkoon kolme kertaa.