Hyppää sisältöön

Matilda Castren on hyvissä asemissa Saudi-Arabiassa: ”Avaukset olisivat voineet sujua paremmin”

Matilda Castren on avauskierroksen jälkeen kuusi lyöntiä kärjestä Saudi Ladies International -kisassa.

Matilda Castren pelasi avauskierroksen kaksi alle parin, vaikka muutama lyönti jäi hänen mukaansa kentälle.

Matilda Castren aloitti kolmesta suomalaisesta parhaiten Saudi Ladies Internationalin. LPGA-tähti pelasi avauskierroksen tulokseen 70 (-2), mikä riittää avauskierroksen jälkeen jaettuun 30. sijaan.

Kehnosti ei sujunut myöskään Ursula Wikströmin ja Tiia Koiviston peli. He jäivät Castrenista vain lyönnin ja ovat 40:ntenä erittäin kovatasoisessa LET-kisassa.

Kisaa johtavat Uuden-Seelannin Lydia Ko ja Thaimaan Pajaree Anannarukarn, jotka selvittivät Royal Greens Golf & Country Clubin kentän 64 lyönnillä (-8).

Kolmatta sijaa jakavat Thaimaan Atthaya Thitikul, Korean Jung Min Hong ja Intian Aditi Ashok, joka voitti LET:n avauskilpailun ja oli toisessa kilpailussa kolmas. Ashok on myös kiertueen ranking-ykkönen.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Castren jätti muutaman lyönnin kentälle

Saudi-Arabiassa Castrenilla on kärkeen kuusi lyöntiä eroa, mutta kärkikymmenikköön vain kolme.

”Kentälle jäi vähän lyöntejä tänään. Olisin voinut pelata pari lyöntiä paremman tuloksen, jos olisin ollut avausten jälkeen useammin väylällä”, Castren kertoi tiedotteessa.

Hieman vinoon lähteneet avaukset eivät lannistaneet Castrenia, vaan päivään mahtui paljon positiivistakin. Eniten Castrenia avauspäivän pelissä miellyttivät kentän pisimmille väylille tulleet onnistumiset.

”Tein neljä birdieä par-vitosille. Wedget olivat tänään hyviä, ja muutama hyvä puttikin tuli.”

Saudi-Arabian talvituulet olivat torstaina juuri niin voimakkaita kuin oli ennakkoon ennustettu. Aamulla tuuli oli vielä maltillinen, mutta iltapäivällä puhalsi jo voimakkaasti. Perjantaina iltapäivällä pelaava Castren kuitenkin kertoi, ettei silloin pitäisi olla välttämättä ihan tämän päivän kaltaista tuulta.

Wikström aloitti pitkällä par-putkella

Kymppireiältä startannut Wikström teki alkuun yhdeksän perättäistä paria. Takaysinsä (1–9) hän pelasi yhden alle kolmen birdien ja kahden bogin myötä.

Myös Koivisto oli lyönnin parempi kentän etu- kuin takaysillä. Hänkin lähti Wikströmin tapaan kierrokselle kymppireiältä.

LET:n rankingin viime vuonna voittanut Linn Grant ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla avauskierroksella, vaan pelasi sen pariin. Hän jakaa 54:ttä sijaa muun muassa amerikkalaistähti Lexi Thompsonin kanssa.

Kahden kierroksen jälkeen 60 parasta pelaajaa jatkaa kahdelle viimeiselle kierrokselle peräti 5 000 000 dollarin kisassa. Avauskierroksen jälkeen cut-raja kulkee parissa.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa