Matilda Castren ja Kelly Tan pelaavat voitosta Michiganissa: ”Toivotaan, että paras päivä osuisi finaalikierrokselle”

Kelly Tan (vas.) ja Matilda Castren ovat sunnuntaina valokeilassa ja kuvaruuduissa haastamassa huomattavasti nimekkäämpää USA:n superparia. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ja hänen malesialainen parinsa Kelly Tan pelaavat lauantain finaalikierroksella kärkiparissa Midland Country Clubilla. Pelikavereikseen he saavat kisaa johtavan parivaljakon Lizette Salas & Jennifer Kupcho.

Matilda Castren ja Kelly Tan kulkevat LPGA:n ainoassa nelinpelikisassa hyvässä myötäisessä. Avauspäivän nelinpelin (69,-1) jälkeen sijoitus oli 12:s.

Torstaina best-ballissa kierroksen paras tulos (61,-9) nosti kolmanneksi. Perjantaina nelinpeli sujui kaksi lyöntiä ensimmäistä paremmin (67,-3).

Sijoitus on upeasti toinen, neljä lyöntiä USA:n paria Jennifer Kupcho-Lizette Salas (-17) jäljessä.

”Kolme alle oli hyvä tulos. Tuossa lopussa oli pari hyvää par-pelastusta. Meillä kyllä kulkee tosi hyvin yhdessä, pelit sopivat hyvin yhteen”, Castren kertoi tiedotteessaan.

Vaikka tulokset ja sijoitus LPGA:n tähtien keskellä ovat positiivisia yllätyksiä, Castren uskoo parhaan kierroksen olevan vielä tuloillaan.

”Tuntuu, että mikään näistä kierroksista ei ole ollut ihan sitä parasta, mitä meiltä voi odottaa. Toivotaan, että se paras päivä tulisi huomenna. Kiva päästä taas pelaamaan voitosta viimeisessä ryhmässä.”

”Finaalipäivän best-ballissa mitä tahansa voi tapahtua. Takaa voi nousta kovalla tuloksella joku pareista, tai sitten meidän ryhmästä joku pelaa hyvin. Pysytään vain omassa pelisuunnitelmassa, ja koetetaan saada parasta tulosta esiin. Yleisöä tulee varmasti olemaan paljon, se on hienoa”, Castren ennakoi lauantain tapahtumia.

Kupcho ja Salas saivat hengen päälle

Kahden kierroksen jälkeen LPGA:n nelinpelikisassa ylivoimaisessa ja yllättävässä johdossa olivat Ranskan Pauline Roussin sekä Hollannin Debi Weber (-14) .

”Nelinpeli on meille vahvempi pelimuoto, olemme molemmat hyviä ja varmoja pallonlyöjiä”, ennakoi Castren toisen päivän, best-ball -kierroksen (61,-9) jälkeen torstaina.

Perjantaina toiseksi nostanut kierros (67,-3) ei lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle. Avausreiän bogey pudotti heidät hetkeksi kärkipäästä todella tasaisessa kisassa.

Tämän jälkeen erheitä ei enää tullut. Kierroksen neljästä kolme tuli jo ulosmenon väylillä viisi, kuusi ja yhdeksän.

Viimeisen he tekivät 17:lla.

Kelly Tan avasi keskelle väylää, josta Castren lennätti pallonsa lyhyellä raudalla reiän viereen.

Kolmannen päivän sankarit olivat USA:n omia pelaajia, Solheim Cupissa parina loistaneet Jennifer Kupcho ja Lizette Salas.

Hyvän spiritin päälle saanut duo teki kierroksen molemmilla puoliskoilla neljän reiän jaksoon kolme birdietä, ja selvisi päivästä ilman bogeja.

Kierrostulos 64,-6 oli peräti yhdeksän lyöntiä parempi kuin johdossa olleen parin, joka putosi jaetulle kolmannelle sijalle.

Ennen viimeistä päivää USA:n pari on 17 alle parin, Castren ja Tan (-13) neljä lyöntiä perässä, kolmatta sijaa jakavat kaksi paria (-11) jo kuusi lyöntiä Kupchosta ja Salasista.

Kalavelkoja maksettavana molemmin puolin

Sunnuntain pelikaverit ovat Matilda Castrenille hyvin tuttuja.

Jennifer Kupcho oli amatöörinä yksi maailman parhaista. Nimi jäi mieleen ja historiankirjoihin, kun hän saavutti voiton ensimmäisessä, vuonna 2019 järjestetyssä Augusta National Women´s Amateurissa.

LPGA:lla voittoja ei kuitenkaan ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen kertynyt ennen alkuvuotta 2022.

Ensimmäinen kahdesta ykköstilasta olikin komeasti major, Chevron Championship.

Salas on myös kokenut LPGA:n kiertäjä, joka on edustanut USA:ta Solheim Cupissa peräti viidesti.

Kupchon tavoin Salasille voittaminen on ollut työläs rasti pääkiertueella. Lähipelissä ja etenkin putissa hän on parhaaseen yltäessään melkoinen velho, lyönnin mitassa Salas tähtisarjan pelaajista lyhimpiä.

LPGA:lta on vain yksi voitto, sekin kahdeksan vuoden takaa.

Kupcho ja Salas laitettiin onnistuneesti pariksi syksyn 2021 Solheim Cupissa. Saldo oli kova, kaksi voittoa ja tasapeli.

Anna Nordqvist ja Matilda Castren voittivat Euroopalle yhdessä kaksi ensimmäistä peliään, mutta hävisivät lauantaina nelinpelinsä Salasille ja Kupcholle.

Matilda Castren sai sitäkin makeamman revanssin voittamalla Salasin Solheim Cupin ratkaisseessa kaksinpelissä.

Tämä ottelu ja sen tulos on ikuisesti Salasin muistissa ja korvien välissä.

Kärkipari lähtee kierrokselleen kello 19.40 Suomen aikaa.

Nelinpelikisa lasketaan LPGA:n viralliseksi kilpailuksi. Voittajaparin molemmat pelaajat saavat 276 000 dollaria, sekä pisteet Tourin rankingiin.

Maailmanlistalle sijoituksista ei kuitenkaan tule pisteitä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät Dow Great Lakes Invitationalin viimeisen kierroksen suorana lähetyksenä kello 22.00-02.00