Matilda Castren löysi rytmin peliinsä Pelican Golf Clubilla – Leona Maguire häikäisevän kova

Matilda Castrén osui torstaina kaikkiin väyliin avauksillaan

Matilda Castrén (67,-3) pelasi lupaavan avauskierroksen LPGA:n viimeisessä kisassa ennen Tourin finaalia. Irlannin Leona Maguire jysäytti tulostauluun luvut 62, -8.

Tulostaso nousi kärjen osalta odotetun kovaksi Belleairin pikkukaupungissa lähellä Tampa Bayta pelattavassa Pelican Women´s Championshipissa.

108 pelaajasta kuitenkin vain 51 pelasi alle parin. Eroa kisaa johtavan Leona Maguiren (-8) ja tuloslistan viimeisen välillä kertyi peräti 16 lyöntiä.

Kärkipäässä on varsin odotettuja nimiä. Euroopan ykköspelaajaksi LPGA:lla ja Solheim Cupissa kuluvalla kaudella noussut Maguire hakee uransa ensimmäistä voittoa kannoillaan edellisvuoden voittaja Sei Young Kim (-6) sekä Nelly Kordaa, Jennifer Kupchoa, Lexi Thompsonia ja Nasa Hataokaa jotka jakavat kolmatta sijaa (-5).

Castrénilla nousua maailmanlistalla 170 sijaa

Matilda Castrén sai kahden heikon kisan jälkeen avauskierroksella hyvän otteen pelistään. Hän osui Maguiren ja muutaman muun kärkipään pelaajan tavoin avauksillaan kaikkiin väyliin.
Birdejä kertyi 13:lla viheriöosumalla kuusi. Ennen kahta viimeistä reikäänsä Castrén oli viisi alle, mutta perättäiset bogey nostivat tuloksen lukuun 67,-3.

Sijaluku on avauspäivän jälkeen 14. Perjantain kierrokselleen Castrén lähtee kello 18.48 Suomen aikaa.

Castrén lähti kalenterivuoteen 2021 maailmanlistan sijalta 220. Kauden ensimmäiset kuusi kisaa tuottivat yhden onnistumisen, 12:n sijan, kolme karsiutumista sekä sijaluvut 30:s ja 63.

Varsinainen matalalento käynnistyi  kesäkuun alussa LPGA Mediaheal Championshipin voitosta, joka sai kolmen viikon välein jatkoa Volunteers of America Classicin kakkostilasta sekä Gant Ladies Openin voitosta. Kymmenen kisan kisan jaksossa oli lisäksi neljä sijoitusta 20:n joukkoon, joista kaksi majoreisssa ja yksi olympialaisissa.

Sokerina pohjalla näiden päällä tietysti Solheim Cupin hienot pelit. Neljässä ottelussa kolme voittoa, joista kaksinpeleissä saavutettu varmisti Euroopalle kannun säilymisen vanhalla mantereella.
Solheim Cupin jälkeen Castrén karsiutui suuriin kisoihin luokiteltavassa Founders Cupissa sekä jäi viimeisten joukkoon Koreassa. Parhaimmillaan Castrénin sijoitus maailmanlistalla oli jo 43:s. Ennen meneillään olevaa kisaa sijoitus oli 50:s, 170 sijaa parempi kuin vuodenvaihteessa.

Pelican Women´s Championship on merkittävä valmistautumiskisa seuraavalla viikolla pelattavaan  Tour Championshipiin.

Elisa Viiihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan toisen päivän klo 17.00-20.30